Як навчитися планувати свій час?

5573
Facebook Twitter
Як навчитися планувати свій час?

Дана стаття буде корисна тим, хто хоче навчитися правильно керувати своїми часовими ресурсами та контролювати ефективне виконання плану кожен день.

Українським студентам, які вступили до університетів Польщі, для ефективного навчання необхідно задуматися про таке важливе вміння, як тайм-менеджмент. Освоєння цієї навички допоможе студенту скласти свій особистий розклад та розставити за пріоритетами щоденні справи. Також, завдяки організації свого дня, студенти зможуть підвищити рівень успішності та виділити більше часу для вивчення архітектурних пам'яток Польщі або просто для розваг. Дана стаття буде корисна тим, хто хоче навчитися правильно керувати своїми часовими ресурсами та контролювати ефективне виконання плану кожен день.

Навіщо необхідно планувати свій день?

Статистика говорить про те, що ті люди, які вміють правильно управляти своїм часом, більш успішні, ніж інші. З цієї причини, нижче ми представимо перелік основних причин, чому необхідно планувати час:

1. Спрощує робочий процес. Заздалегідь складений план сприятиме просуванню Вашого проекту/роботі та виявленню пріоритетних справ, а також усуненню незначних завдань, які у майбутньому завадять досягненню кінцевих цілей.

2. Розвиває дисципліну та пунктуальність. Однією зі складних задач у здійсненні плану є чітке виконання дій, записаних у розклад дня, та дотримання часових рамок. Дане вміння у студента оцінять роботодавці при працевлаштуванні на роботу або викладачі у процесі навчання.

3. Знижує рівень стресу. Від нестачі часу або від невміння ним керувати виникають стресові ситуації, які зменшують продуктивність людини. Створення плану щоденних дій, скоротить кількість неконтрольованих та напружених ситуацій.

4. Розвантажує мозок. Якщо у людини немає у звичці записувати щоденні завдання, то їх доводиться тримати у пам'яті. Через це, мозок максимально зайнятий збереженням цих справ, а не чимось іншим.

Правила складання плану на кожен день

Безумовно, все передбачити та спланувати неможливо. Однак, існує ряд правил, що дозволяють побудувати раціональний план дій на день. Ось деякі з них:

  • виберіть відповідний для Вас метод складання розпорядку дня. На сьогодні, найпопулярнішими способами є «Матриця пріоритетів» або «Матриця Ейзенхауера», «АВС аналіз», «Закон Парето» або «Закон 20/80»;
  • займайтеся складанням плану ввечері, після того, як відпочили від насиченого робочого дня;
  • визначте зручний для Вас спосіб створення плану — блокнот, планер-щоденник, електронний календар, різні додатки для складання розкладу;

  • складіть список справ на завтра, після відсортуйте за важливістю завдання та позначте часові рамки кожної справи;
  • під час виконання плану, робіть певні паузи, щоб проаналізувати ефективність зробленого завдання або скорегувати подальші дії;
  • у кінці дня, оцініть виконання плану та розгляньте причини виникнення непередбачених ситуацій/проблем, які завадили зробити ту чи іншу задачу. Даний аналіз допоможе у майбутньому уникнути подібного роду інцидентів, та дасть можливість поліпшити ефективність наступного дня.

На завершення, ми можемо сказати, що у сучасному світі вміння правильно розподіляти час — дуже необхідне. Воно допоможе Вам підвищити продуктивність дня, виконати важливі цілі та не забути про маленькі завдання. Існує велика кількість способів створення розкладу та планування дня. При складанні плану на тиждень, фахівці UP-STUDY рекомендують Вам розподілити всі складні завдання на будні, а вихідні дні звільнити для зустрічі з друзями, пікніків з рідними, подорожей та інших розваг/хобі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини