Рейк'явік та його визначні пам'ятки. Що приваблює польських студентів у столиці Ісландії?

5616
Facebook Twitter
Рейк'явік та його визначні пам'ятки. Що приваблює польських студентів у столиці Ісландії?

Ісландія — цікава країна, що має ні з ким не схожі традиції, тому вона так приваблює туристів. У даній статті ми розповімо які місця є обов'язковими для відвідування у Рейк'явіку та чим примітна ця столиця.

Ісландія — цікава країна, що має ні з ким не схожі традиції, тому вона так приваблює туристів, серед яких великий відсоток складають студенти польських університетів. Проте для останньої категорії мандрівників, така поїздка можлива лише під час тривалих канікул, водночас, як, наприклад, до Берліна можна відправитися у вихідні дні. Варто зауважити, що немає ідеальної пори року для відвідування ісландської столиці — Рейк'явіка, адже там завжди знайдеться, що подивитися та чим зайняти дозвілля. Оскільки переліт буде досить тривалим та обійдеться не так дешево, як в інші столиці світу, варто продумати насичений план огляду визначних місць, щоб охопити важливі пам'ятки та скласти особисту думку про країну, традиції та культуру. У даній статті ми розповімо які місця є обов'язковими для відвідування у Рейк'явіку та чим примітна ця столиця.

Особливості ісландської столиці та її головні пам'ятки

Будучи найпівнічнішою зі столиць Європи, Рейк'явік, проте дуже комфортне та гостинне місто, яке, до того ж доступне для відвідувань студентами польських університетів, адже розташований він у Шенгенській зоні. Ви будете приголомшені, але ця столиця нагадує затишне селище, де всі один одного знають. Прогулянки тут набувають зовсім інший вигляд та приносять надзвичайне задоволення від процесу, у ході якого можна перекусити вуличною їжею. Традиційною стравою є стейк з баранини, але у кіосках, дорогою до чергових примітних місць, можна знайти їжу на будь-який смак. Маленький, але просторий Рейк'явік подарує масу вражень та можливостей приємного проведення часу як вдень, так і вночі. Серед основних визначних пам'яток, яким потрібно приділити увагу, варто виділити наступні:

1. Концертний зал «Харпа». Розташувався біля води у гавані Рейк'явіка, він є першим залом у країні, а також має цікаву та загадкову історію створення. Вражає не тільки зовні, але і всередині, він має 4 концертні зали, виконані у властивому Ісландії стилі та є справжнім центром культурного життя міста та навіть країни.

2. Церква Хатльгрімскіркья. Лютеранська церква у серці столиці, яка має ім'я улюбленого народом поета XVII століття.

3. Блакитна Лагуна. 40 кілометрів, на які необхідно віддалитися від Рейк'явіка, щоб побачити це диво, це не відстань, адже цілющі властивості води розслаблюють та оздоровлять не тільки тіло, а й душу. Особливо захоплюються туристи при відвідуванні Лагуни у зимовий період, адже просто неба, серед морозного повітря можна зануритися у кристально чисту гарячу та таку приємну воду, знявши напругу навіть не кількох днів, а відразу років.

4. Перлан. Рідною мовою жителів Ісландії дане слово у перекладі означає «перлина». Підносячись над вершиною пагорба, ця футуристична будівля з висоти пташиного польоту схожа на квітку. Його «пелюстки» виконують функцію резервуара для води, яку використовують для обігріву міста.

5. Острів Відей. Розташувався майже навпроти столиці, він — це частина старого вулкана, який понад 9 тисяч тому піднявся над рівнем моря.

З вищевикладеної інформації випливає, що Рейк'явік — цікава європейська столиця, але відпочинок у ній походить далеко не кожному, хоча враження від відвідин цього міста вистачить на роки вперед. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що студентам університетів Республіки Польща можна вільно провести дозвілля у цьому куточку світу, оскільки додаткових дозволів на перетин кордону не буде потрібно. Попри те, який тип відпочинку Вам до душі, хоча б раз у житті варто побувати у Рейк'явіку, особливо з метою оздоровлення та пошуку нових, ні з чим не схожих вражень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини