Європа без візи. Безвізовий режим

9511
Facebook Twitter
Європа без візи. Безвізовий режим

На даний момент, найбільш нагальною темою для обговорення українців є безвізовий режим і всі його нюанси. В статті ми зачепимо актуальні питання, що стосуються відвідування європейських країн без візи.


На даний момент, найбільш нагальною темою для обговорення українців є безвізовий режим і всі його нюанси. Існує думка, що дія такого режиму автоматично анулює будь-яку процедуру проходження через кордон. Насправді — це не зовсім так, для поїздки, все одно, доведеться подбати про страховку, необхідний список документів, та інші важливі речі. Тому, в статті ми зачепимо актуальні питання, що стосуються відвідування європейських країн без візи.

Умови безвізового режиму

Основною умовою для в'їзду в Шенгенську зону українським громадянам є наявність біометричного паспорта, який відповідає всім європейським стандартам. Крім особистих даних людини, в паспорт нового зразка, обов'язково, повинен бути вбудований чіп з інформацією, про відбитки пальців, або райдужний малюнок Вашого ока. Також, не варто забувати, що знаходження за кордоном по режиму «без візи» обмежене часовими рамками, які не повинні перевищувати 90 днів, протягом кожного періоду в 180 днів. Тому, безвізовий режим буде актуальний для громадян України, що збираються будувати ділові стосунки із закордонними партнерами, хочуть навчатися за кордоном на мовних курсах, або в інших короткострокових школах, відвідати іноземних друзів або родичів. Безвізовий режим не надає українцям право на проживання, працевлаштування та навчання в ВНЗ європейських країн. Якщо метою візиту за кордон є освіта у вищих навчальних закладах, які передбачають довгострокове перебування за кордоном, то Вам доведеться оформити студентську візу.

Список країн, в які дозволено в'їзд українцям при безвізовому режимі

Угода України з державами Європи набрала чинності в ніч, з 10 на 11 червня, та відкрила можливість для відвідування 30 закордонних країн. Перелік держав, які увійшли в зону дії безвізового режиму для українців:

  • 22 європейські країни, які входять до Шенгенської зони. Найпопулярніші для подорожі або навчання — це Польща, Німеччина, Італія, Швеція, Франція та інші. Але варто пам'ятати, що Великобританія/Ірландія запровадили свою імміграційну політику, та зберегли власні умови для в'їзду на їх територію, що відрізняються від умов безвіза;
  • 4 держави в складі ЄС, що входять до Шенгенської зони, але, які ще не зняли контроль на пропускних прикордонних пунктах: Румунія, Болгарія, Кіпр, Хорватія;
  • 4 країни, що не входять до складу ЄС, але є учасниками Шенгенської домовленості: Швейцарія, Ліхтенштейн, Норвегія, Ісландія.

Документи, необхідні в умовах безвізового режиму

На прикордонному пункті, офіцеру буде потрібний ряд Ваших документів, для пропуску в одну з країн Європи. Ось їх перелік:

  1. Медичний страховий поліс, на весь період перебування.
  2. Виписка з банківського рахунку, про наявність коштів, які знадобляться для Вашої поїздки. Для кожної європейської держави — певна щоденна грошова норма.
  3. Зворотний квиток — для підтвердження повернення на батьківщину.
  4. Біометричний паспорт.
  5. Письмове підтвердження мети візиту: для туристів — бронювання готелю або документ від сторони, що приймає; для робочого візиту — квиток/запрошення на профільні виставки, семінари або документ, що підтверджує ділові відносини з іноземним партнером; для навчання — довідка з місця навчання та бронювання житла.

Майте на увазі, якщо Ви не зможете надати повний перелік документів на кордоні, то прикордонний офіцер має повне право заборонити в'їзд в країну Шенгенської зони.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що угода про безвізовий режим, яка набрала чинності, не скасовує оформлення національної візи, для довгострокового навчання, роботи та проживання в Європі. Тому, фахівці UP-STUDY рекомендують скористатися нововведеними режимом для туристичних поїздок, пізнавально-робочих візитів, та, для відвідування родичів або друзів. З усіх питань, що стосуються оформлення навчальної візи, процесу вступу до кращих польських ВНЗ, проживання на час навчання, Ви можете звернутися в центр польської освіти UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини