Яку роль відіграє інтернет у житті сучасного студента?

5334
Facebook Twitter
Яку роль відіграє інтернет у житті сучасного студента?

Як саме інтернет допомагає учням польських та інших ВНЗ, а також чому він став невіддільною частиною студентського навчання? На ці та інші питання ми відповімо у даній статті.

У Польщі налічується понад 400 державних та приватних університетів, які навчають молодих людей у різних напрямках. У навчальному році 2016/2017, в освітніх структурах Польщі, за даними Міністерства науки та вищої освіти, було надано освіту трохи більш ніж 1,4 мільйона особам. Майже кожен студент університету щодня використовує Інтернет. Як саме інтернет допомагає учням польських та інших ВНЗ, а також чому він став невіддільною частиною студентського навчання? На ці та інші питання ми відповімо у даній статті.

Чому студенти мають потребу в Інтернеті?

Катажина Варьеха з Університету економіки у Кракові у публікації «Інтернет у житті сучасного студента, цілі, інтенсивність використання та ризик залежності» повідомляє, що 98% студентів використовують Інтернет вдома — постійний або тимчасові, у тому числі й у гуртожитку. Найчастіше силезькі та інші польські студенти використовують Інтернет для:

  • перевірки електронної пошти (98%);
  • пошуку наукової інформації (96%);
  • послуг з читання інформації (92%);
  • перебування у сфері соціальних мереж (89%);
  • використання банківських послуг (85%);
  • покупок онлайн (81%);
  • завантаження та перегляду фільмів або музики (82%);
  • відвідування розважальних послуг (80%).

Сучасні технології означають, що процес навчання людей з обмеженим часом, а також з різними порушеннями здоров'я, може бути більш ефективним, оскільки немає ніяких фізичних перешкод для доступу до інформації в Інтернеті. Нові засоби масової інформації дуже важливі у процесі соціальної інтеграції маргіналізованих людей з різних причин. Наприклад, люди з обмеженими можливостями віддалено можуть отримати академічні та професійні звання без необхідності залишати свій будинок та, таким чином, ризикувати собою або викликати нездоровий інтерес з боку оточення.

Статистика використання Інтернету у навчанні

Згідно з дослідженнями, проведеними Катажиною Гарвол у 2016 році в Університеті Жешува, 96% опитаних студентів користуються Інтернетом щодня, а половина з них проводить від 2 до 4 годин на день у мережі. Майже 46% респондентів зізналися, що займаються серфінгом більш ніж 5 годин на день. Решта — близько 3% заявили, що проводять у мережі не більш ніж годину на день.

Студенти використовують в основному ноутбуки для підключення до мережі — 87,1% опитаних, та мобільні телефони або смартфони — 84,3%. Практика показує, що набагато рідше до мережі підключаються через планшети — 15,6%, а зі стаціонарних комп'ютерів — 33,4%.

Студентська пропозиція для всіх учнів польських ВНЗ

На даний час, студенти та не тільки, мають можливість використовувати Інтернет у різних місцях та по-різному. У 2017 році, за даними Центрального статистичного управління, до 78% домогосподарств мали доступ до широкосмугового інтернету — фіксованого або мобільного. Інтернет для студента, що проживає у будинку, просто надається батьками. Однак, у разі студентів ВНЗ, які живуть поза домом, вони можуть вибирати з безлічі спеціальних пропозицій. Серед іншого, це пропозиція UPC для студентів (доступно за адресою: https://www.upc.pl/internet/kup-internet/) та вона є найбільш оптимальним варіантом. У навчальному році 2017/2018 пропозицію для студента UPC включало необмежений волоконно-оптичний інтернет та доступ до пакета цифрового телебачення. Зараз теж є маса хороших варіантів від UPC.

Отже, Інтернет для студентів польських та інших університетів — це можливість швидко отримувати та відправляти інформацію, а також безліч додаткових опцій, які допомагають у навчанні та не тільки. Звичайно, для постійного доступу, необхідно пприєднати якісного провайдера та оптимальний пакет. Але, якщо Ви приїхали до Польщі з метою туризму, тоді вистачить і відкритих Wi-Fi зон, які розкидані містом/містами у великій кількості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини