Уже 43 університети у Польщі навчають студентів за подвійною системою

5797
Facebook Twitter
Уже 43 університети у Польщі навчають студентів за подвійною системою

На даний момент 43 університети цієї європейської держави навчають своїх студентів за системою, котру розглядаємо, постійно розробляючи навчальні плани та додаючи до них нові елементи.

Подвійні дослідження стають все більш і більш популярними у Польщі, як, втім, і в інших індустріально розвинених країнах. На даний момент 43 університети цієї європейської держави навчають своїх студентів за системою, котру розглядаємо, постійно розробляючи навчальні плани та додаючи до них нові елементи. Така ситуація допомагає утримати у країні локальні юні уми та залучити іноземних кандидатів на навчання, які бажають отримати максимум від освіти та величезні перспективи подальшого професійного розвитку.

Подвійні дослідження у Польщі. Як це відбувається?

Навчання за дуальною системою полягає у тому, щоб поєднувати теоретичні заняття з практикою — ця інтенсивна програма допомагає студентам отримати необхідний професійний досвід на ринку праці. Зрештою, метою цих досліджень є навчання молодих людей, таким чином, щоб вони могли не тільки говорити на задані теми щодо обраної професії, а й реалізовувати їх.

Перші подвійні дослідження у польських ВНЗ

Як перша у Польщі, подвійна модель була представлена ​​Силезьким технологічним університетом (Politechnika Śląska).

Цей університет у своїй пропозиції має 5 областей навчання, за якими студенти мають можливість навчатися в описаній системі. Варто зауважити, що можна бачити результати подібного навчання, оскільки юні фахівці вже вийшли на міжнародний ринок праці та становлять там гідну конкуренцію іноземним колегам.

Перспективи подальшого розвитку

Збільшення числа університетів, що пропонують навчання за цією програмою, показує, що філії постійно прагнуть розвивати таку формулу. Міністр науки та вищої освіти, Ярослав Говін, підтвердив, що Міністерство науки Польщі надає великого значення подвійній моделі освіти. Те ж саме відноситься й до Національного центру досліджень та розробок, який виділив приблизно 123 мільйони злотих на перший випуск конкурсу «Dual Studios».Під час 3-го випуску конференції поточного року, присвяченого дуальній освіті, акцент був зроблений на розширенні її формули, з огляду на це поряд з центрами, які проводять технічні дослідження, було б також більше гуманістичних, медичних, економічних або художніх лідерів.Заступник директора Національного центру досліджень та розробок проф. Олександр Наврат особливо підкреслив, що присутнє бажання, щоб реальний міст потреб між економікою та університетами був створений таким чином, щоб обидва середовища не копалися на протилежних берегах річки, а стикалися в області реальних досліджень та розробок.

Програма «Подвійні дослідження», як уже згадувалося, є ще однією ініціативою Національного центру досліджень та розробок, спрямованою на підвищення компетенцій людей, що беруть участь у вищій освіті. Його мета — адаптувати навчальні плани до очікувань майбутніх співробітників та їх потенційних роботодавців. Рецепт успіху повинен бути ефективним поєднанням навчання та роботи, що стало можливим завдяки реалізації програм альтернативної освіти, котрі передбачають одночасну участь студентів у викладацькій діяльності в університеті та працевлаштування їх у компанії.У свою чергу, ректор Силезького технологічного університету, Аркадіуш Менджік, зауважив, що основна мета дуальної освіти — навчити випускника, готового впроваджувати та використовувати передові технології, а також розвивати компетенції, необхідні для адаптації у технологічно інтенсивному робочому середовищі.За підсумком, дивлячись на динамічний розвиток дуальної освіти у РП, можна розраховувати, що з кожним роком кількість ВНЗ, що приєдналися до цієї методики, буде тільки збільшуватися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини