Яку ялинку вибирають польські родини? Жива або штучна?

6008
Facebook Twitter
Яку ялинку вибирають польські родини? Жива або штучна?

За кілька тижнів до Різдва, багато людей починають планувати подарунки, оздоблення, прикраси для столу, а також купівлю ялинки та іграшок для неї.

За кілька тижнів до Різдва, багато людей починають планувати подарунки, оздоблення, прикраси для столу, а також купівлю ялинки та іграшок для неї. Оскільки у Республіці Польща, яку вибирають українці для придбання вищої освіти, організації бізнесу та з метою туризму, святкують католицьке Різдво, питання щодо вибору святкового дерева актуальне вже з десятих чисел грудня. Вибір ялинки — це дилема кожної польської сім'ї. Святкове дерево — частина традиції та символ, який надає тепло та радість. У наведеній нижче статті ми розповімо, ялинкам віддають перевагу поляки: живим або штучним?

Вибір ялинки чекає будь-якого, хто святкує Різдво вдома. Різдвяна ялинка та її прикрашання — дуже красива багатовікова традиція країн, які відзначають як католицьке, так і православне Різдво Христове. На додаток до символічної функції, це також унікальна прикраса житла.

У зв'язку з запаморочливим шопінгом, пошуком подарункових упакувань, квапливим прибиранням, приготуванням страв, плануванням розташування гостей, підготовкою страв для урочистого застілля та іншими проблемами, не у всіх вистачає часу, щоб подумати про вибір ялинки, але забувати про цей елемент не варто. Різдвяна ялинка надає особливий настрій та чарівництво святкового сезону.

Вічна проблема поляків та інших соціально відповідальних громадян — живе або штучне дерево?

Кожен вибір має свої переваги та недоліки, те ж саме відноситься до ялинок на свята. Почнемо з пластику. Перш за все, він підходить для людей, які цінують практичність. Штучне дерево не втрачає голки та дозволяє підтримувати чистоту підлоги. По-друге, таке дерево відповідає естетичним вимогам, тому що воно щільне та має рівномірно влаштовані пагони. Іншою перевагою є багатовимірність. Штучні ялинки довговічні та можуть служити протягом багатьох років, тому не потрібно купувати їх кожен новий рік. Це практичний, але й економічний питання. Варто пам'ятати, що при покупці штучної ялинки ми не робимо внесок у щорічну вирубку дерев. З іншого боку, залишки штучної ялини при утилізації виділяють хімічні речовини, що спричиняє забруднення повітря та води. Багато токсичних речовин виділяються при створенні або видаленні штучної ялинки. Це не найвдаліша екологічна перспектива.Жива різдвяна ялинка додає шарму та створює чарівну атмосферу, дуже важливу під час свят. Хоча її утримання пов'язане з падінням голок та постійним підмітанням підлоги, вона надає квартирі унікальний натуральний аромат, який не можна замінити ніяким штучним матеріалом. Крім того, живе дерево поновлюваний ресурс. Ви можете посадити таку ялинку на своїй ділянці або у саду після Різдва. Проте щорічно купуючи живу ялинку, ті, хто віддає перевагу такому типу різдвяного дерева, підтримує не завжди законне вирубування лісів, хоча останнє трапляється у Польщі вкрай рідко.Варто згадати, що коли Ви приймаєте рішення купити живе дерево, враховуйте його свіжість. Краще купити дерево перед Різдвом та поставити його у квартиру якомога пізніше. Також подбайте про сприятливі умови для різдвяної ялинки, щоб зберегти її чарівність. Висока температура негативно впливає на зовнішній вигляд, тому краще всього встановити її трохи далі від радіатора або каміна. Переконайтеся, що купецькі дерева приходять з легального джерела. Буває, що деякі люди купують їх інакше. Дерева можна вкрасти та вирізати з місць, не призначених для цього. Продавець зобов'язаний показати документ, що підтверджує їх юридичну покупку.Особиста справа кожного, якому типу різдвяного дерева віддати перевагу, але варто вибирати таким чином, щоб це відповідало світогляду сім'ї. Якщо іноземці вирішують відвідати РП у ці свята, краще пам'ятати, що під час Різдвяних вихідних продовольчі магазини закриті, оскільки це повністю сімейний празник.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини