Якому навчанню віддати перевагу? Що робити при виборі курсу?

7763
Facebook Twitter
Якому навчанню віддати перевагу? Що робити при виборі курсу?

Хочете знати, які дослідження вибрати? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY допоможуть прийняти рішення — запропонувавши, як спланувати професійне майбутнє та який університет обрати.

Щорічно тисячі молодих людей, крім підготовки до випускних іспитів, повинні прийняти життєве рішення, та подумати: яке навчання обрати? Більшість з них, при виборі університету та області досліджень, дотримуються порад батьків та знайомих, перспектив працевлаштування, а також моди. Однак варто розглянути цю проблему ширше та враховувати інші фактори. Хочете знати, які дослідження вибрати? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY допоможуть прийняти рішення — запропонувавши, як спланувати професійне майбутнє та який університет обрати.

Серце або розум? Яке керівництво при виборі навчання?

Рішення щодо вибору локації навчання приймають молоді люди, які ще не знають, що вони хочуть робити до кінця свого життя. Саме тому багато хто здійснює це під впливом близьких — батьків, друзів, вчителів, переконливих рекрутерів. Такі люди є авторитетом через їх вік та досвід, але поради, як правило, прагматичні, беручи до уваги тільки фінансові та професійні аспекти закінчення певної сфери навчання. Це важливо, але ще важливіше вивчати курс, відповідний інтересам, захопленням та здібностям кожного конкретного учня. Професіонали з пристрастю частіше домагаються успіху — тому що, роблячи щось близьке серцю, зазвичай це робиться добре.

Який університет варто вибрати, вважаючи за краще здобувати освіти у Польщі?

Варто подумати та відповісти на питання: «Яке навчання або напрямок вибрати», а потім «В якому місті та ВНЗ вчитися?». У цьому відношенні вибір великий. У Польщі налічується 59 державних університетів та більш ніж 300 приватних установ. При прийнятті рішення про те, в який університет вступати, необхідно враховувати кілька факторів:

  • Престиж. Хороший университет гарантирует не только более высокий уровень преподавания, но и можно быть уверенными, что диплом об окончании будет высоко цениться работодателями, как сейчас, так и через 20 лет.

Державний або приватний університет: чи є різниця?

Останній рейтинг польських університетів, підготовлений редакторами "Perspektywy" показує, що перша десятка включає тільки державні університети (Варшавський університет та Ягеллонський університет посіли перше місце), тільки на п'ятнадцятій позиції сидить недержавна установа — університет Козмінського. Проте, це не означає, що вони менш перспективні, просто публічні мають багатшу історію, та, за час функціонування, стали своєрідними брендами, знаками якості. Перевагою державних університетів є їх престиж та великий вибір спеціальностей, а також можливість безкоштовного навчання в очній формі, але для іноземців подібне доступне лише у разі наявності Карти Поляка.

Недержавні установи вимагають внесення оплати, але обходяться дешевше у порівнянні з платним відділенням будь-якого держуніверситету. У непублічних установах студенти зазвичай вчаться у найкращих умовах: у невеликих групах та добре обладнаних аудиторіях, вони мають більший доступ до різних навчальних посібників.

Яке навчання вибрати: повний або неповний день?

Популярними є очні заняття, які найбільшою мірою забезпечують життя студента. Не всі можуть дозволити такі дослідження, оскільки, крім витрат на навчання потрібно враховувати ті, котрі пов'язані з організацією побуту. Неповне навчання оплачується, але воно може бути поєднане з повноцінним робочим графіком, не вимагає переїзду до іншого місті, оскільки заняття та лекції зазвичай проводяться у вихідні два рази на місяць. У цій справі краще за все зважувати рішення крізь призму особистих обставин, тоді воно буде максимально вірним.

Отже, перш ніж вирішити, які дослідження обрати, варто перевірити пропозицію окремих університетів, тому що у багатьох з них кожні кілька років створюються абсолютно нові дослідження, спеціальності та спеціалізації.

Університети у Польщі намагаються адаптувати свою навчальну програму до реальних потреб ринку праці, які динамічно змінюються під впливом економічного розвитку та, перш за все, розвитку технологій. А для того, щоб підібрати ідеальну програму та ВНЗ для себе, звертайтеся до будь-якого з наших 28-ми UP-представництв.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини