Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Фінанси» у Польщі

10017
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Фінанси» у Польщі

Якщо Ви хочете отримати кращу професію у спеціальності «Фінанси» зі справедливою платою за навчальний рік, а також бажаєте ще більше заощадити, але не знаєте, як, рекомендуємо прочитати статтю.

За останній рік в Україні відбулося багато важливих змін. Однією з найпомітніших стало зміцнення гривні майже на 20%. Це відкрило багато можливостей перед нашими земляками, у тому числі тими, які бажають отримати якісний європейський диплом в одній з країн Європи. Оскільки українці найчастіше відправляються на навчання до РП, де оплата проводиться в євро, придбання національною валютою стабільності сприяє великій економії. Вибираючи напрямок досліджень, варто орієнтуватися не тільки на річну плату, а й на тенденції ринку праці, таланти та популярність професії. Зараз, крім ІТ, є попит на фінансистів. Зважаючи на це, якщо Ви хочете отримати кращу професію зі справедливою платою за навчальний рік, іноді навіть дешевше, ніж в Україні, а також бажаєте ще більше заощадити, але не знаєте, як, рекомендуємо прочитати статтю.

Особливості навчання на фінансиста: специфіка професії

Фінансистом є фахівець, який займається обробленням великих обсягів даних щодо грошових коштів компанії, в якій він залучений, а також аналізом тенденцій фінансових ринків, якщо робота пов'язана з фінансовими ринками. Обов'язки фахівця мають широкий спектр, але багато що залежить від того, в якій компанії та на якій посаді він працює. Крім зазначеного, фінансисти можуть успішно прогнозувати зміни ринку фінансів, приймаючи рішення про те, в які проєкти вигідно вкладати гроші з метою отримання прибутку. Фахівці можуть передбачити ризики та ліквідувати їх наслідки. Придбанню професії передує навчання для досягнення ступеня, як мінімум бакалавра, але краще магістра.

У процесі навчання, молоді люди, які обрали факультет «Фінанси», вчаться прогнозувати ситуацію на ринку, аналізувати доцільність вкладення капіталу у різні проєкти, щоб отримати прибуток, а також вивчають основи та особливості функціонування фондових бірж, типи цінних паперів та їх застосування, принципи та властивості грошового обороту. Їх навчають методик аналізу та прогнозування валютних курсів. Віддавши перевагу спеціальності «Фінанси», студенти вивчають ряд наступних дисциплін:

  • Фінанси
  • Біржова діяльність
  • Фінансовий менеджмент
  • Банківська діяльність
  • Аудит та бухгалтерський облік
  • Податкова система
  • Страхування
  • Гроші та кредит
  • Інвестування
  • Міжнародні фінансово-валютні операції
  • Основи митного та валютного законодавства
  • Ринок фінансових послуг

Який університет вибирати, щоб стати фінансистом з невеликими інвестиціями?

Як показує практика, українцям, як і іншим іноземцям вигідніше вчитися у приватних університетах Польщі. Щоб вивчити фінанси або будь-яку іншу бізнес-спеціальність, при цьому істотно заощадити, краще вибрати освітню структуру, розташовану у Варшаві, Вроцлаві, Познані або Ольштині. Розглянемо наскільки подешевшав напрямок фінансів в обраних ВНЗ:

  • Академія фінансів та бізнесу Вістула, що має відповідно до рейтингу «Перспектива» статус найбільш інтернаціоналізованого ВНЗ країни, у минулому році запитувала плату 41250 грн, у поточному році вона становить 32250 (економія 9 тисяч).
  • У Вроцлавському університеті бізнесу вартість у попередньому році становила 31350 грн, а у 2019/2020 скоротилася на 4940.
  • У Ольштинському університеті, який недавно відкрив двері для українців, спеціальність знаходиться ще у процесі розроблення, але вже є попередня вартість — 25700 грн.

Будь-яка із запропонованих установ освіти є саме тим університетів, диплом якого дозволяє працевлаштуватися у будь-який індустріально розвинутих країнах. Водночас, завдяки високому відсотку інтернаціоналізації, вступаючи до одного з цих ВНЗ, Ви будете пізнавати ази професії не тільки рука об руку з поляками, а й представниками багатьох інших національностей (наприклад, в Академії Вістула їх більш ніж 70).

Як заощадити на час вступі, при цьому отримати додаткові вигоди?

Готуючи документи для вступу, багато абітурієнтів стикаються з бар'єрами, які не можуть подолати через відсутність досвіду. Щоб весь процес зарахування, а також відкриття візи та пошуку житла увінчався успіхом, варто вибрати кваліфікованого посередника. Лідером у наданні послуг такого роду є центр польської освіти UP-STUDY. Крім гарантії вступу, компанія здатна запропонувати не тільки знижки на власні послуги, але зниження вартості оплати навчання. Наприклад, вступаючи до Академії Вістула, Ви можете заощадити 200 євро, Вроцлавського університету — до 150 євро, до Ольштинського Університету — до 300 євро. Погодьтеся, поряд зі зміцненням гривні на 20%, пропозиція стає більш, ніж привабливим. До того ж, зважаючи на такі знижки у Польщі, та підняттю цін на українську освіту, навчання у РП стає дешевше, ніж на Батьківщині. При цьому польський диплом відкриває вихід на глобальний ринок праці, чого не скажеш про український.

Ми вже згадували, що можна заощадити на оплаті послуг центру UP-STUDY. Зараз доступні акції, які дозволяють отримати повний спектр послуг за спеціальною ціною, наприклад, «Вступай з другом за пів ціни» або для учнів 9-10 класів «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний* курс польської мови». Також, бажаючи взяти участь у розіграші 35 грантів на знижку у розмірі 50% на оплату першого року навчання в одному із зазначених вище ВНЗ (плюс Вроцлавському університеті банківської справи), можна вибрати акцію «Швидкий вступ на осінь 2020 року — 2990 грн».

Отже, навчання у Польщі відкриває безліч перспектив. При цьому, зараз воно не вимагає великих вкладень. Завдяки зміцненню гривні на 20%, а також знижкам, запропонованим нашим центром, Ви отримаєте якісний європейський диплом, який відкриває двері до будь-якої міжнародної компанії дешевше, ніж проходячи навчання в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини