Відгуки про ВНЗ Києва та Варшави. Порівнюємо думку бувалих студентів

8271
Facebook Twitter
Відгуки про ВНЗ Києва та Варшави. Порівнюємо думку бувалих студентів

У даній статті фахівці центру польської освіти UP-STUDY нададуть думку учнів київських та варшавських ВНЗ, що допоможе визначитися з університетом всім абітурієнтам України.

На сьогодні, де з допомогою інтернету можна знайти, купити, продати, досліджувати буквально все, думки, які викладаються у різних блогах та сайтах є дуже суттєвим аспектом, при прийнятті важливих рішень. Абітурієнти, що піклуються про своє майбутнє, повинні дуже ретельно досліджувати країни, університети та умови, котрі надають університетами, які раніше сподобалися, для отримання в них вищої освіти. Кожна країна, бажаючи залучити якомога більшу кількість студентів до своїх вищих навчальних закладів, часто, висвітлює тільки позитивні сторони. Тоді як же дізнатися реальний стан справ? Правильно, краще звернути увагу на думку бувалих студентів, порівняти всі позитивні та негативні відгуки, дослідити експертну оцінку, та лише після цього, прийняти рішення для себе особисто. У даній статті фахівці центру польської освіти UP-STUDY нададуть думку учнів київських та варшавських ВНЗ, що допоможе визначитися з університетом всім абітурієнтам України.

Освітні установи України та думка про них студентів

Українська сфера освіти прагне розвиватися в ногу з часом, правда, на поточний момент, вона ще далека від європейської. Проте, ми розглянемо рейтингову установу освіти України та надамо об'ємний відгук студента ВНЗ.

Оскільки у 2018 році ще не було проведено оцінки українських університетів, розглянемо лідера «ТОП-200 Україна» 2017 року.Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Микола з Одеси залишив наступний відгук: «Закінчив КПІ у 2016 році факультет ФЕА, загальне враження таке: ВНЗ цілком нормальний на тлі інших в Україні, але є як свої плюси, так і мінуси. З негативного: ставлення до студентів з боку приблизно третини викладачів "старих не шкода, нових наберемо". Хабарі беруть не всі, а також не наполягають та не роблять цього у відкритій формі.

На жаль, рівень викладання значно нижче за очікуваний. Ще багато претензій з приводу відсутності надання практичних навичок, матеріально-технічної бази та стану корпусів. Серед позитивного, варто відзначити легкий вступ та базові знання спеціальності». Як показує моніторинг відгуків інших студентів з приводу інших рейтингових ВНЗ, вони практично аналогічні.

Відгуки українців, які навчаються у польських ВНЗ

В основному, іноземні абітурієнти рекомендують своїм співвітчизникам вступати до приватних польських структур, оскільки вони більше орієнтовані на просування своїх учнів на міжнародний ринок праці. Дізнаємося їх думку з приводу навчання в університетах Польщі.

«Закінчила Академію фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві. Ще під час навчання, я вчилася на факультеті «Графіка», спеціальність «Графічний дизайн», завдяки отриманим знанням, вдалося влаштуватися на відмінний підробіток за напрямком досліджень. Після отримання у 2015 році диплома, у зв'язку з обставинами переїхала до Німеччини, де знову-таки працевлаштувалася за обраною спеціальністю з високим європейським окладом» — Анастасія Галіпова, Миколаївська область. Також, студенти, які вступали разом з компанією UP-STUDY, залишили чимало приємних відгуків не тільки про освіту у Республіці Польща, а й про роботу самого центру польської освіти.

Підсумовуючи, варто зауважити, що на відміну від українських установ вищої освіти, польські університети відзначаються студентами як гарант якості, перспективності та надійності. У вітчизняних ВНЗ студенти вирізняють основними негативними сторонами: корупцію, упереджене ставлення до студентів, малі обсяги актуальної інформації, застарілу матеріально-технічну базу та не визнання диплома іншими країнами. Безсумнівно, вибір кожного окремого абітурієнта залежить від індивідуальних можливостей, але якісний європейський диплом значно прискорить працевлаштування на престижну посаду, чого не можна сказати про вітчизняний.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини