Чи можуть депортувати студента-нерезидента Польщі під час навчання у вищому навчальному закладі?

8464
Facebook Twitter
Чи можуть депортувати студента-нерезидента Польщі під час навчання у вищому навчальному закладі?

У даній статті ми висвітлимо обставини, які можуть призвести до такого результату, щоб українці, які навчаються у польських ВНЗ, були інформовані та мали можливість не допустити подібного результату.

Навчаючись за кордоном, студенти зобов'язані не тільки дотримуватися правил обраної структури вищої освіти, а й тієї держави, на території якого було прийнято рішення отримувати кваліфікацію. На сьогодні, дуже великий відсоток українських абітурієнтів обирають для придбання якісного європейського диплома освітні структури Республіки Польща. Оскільки не всі кандидати та студенти знають законодавчі норми, щодо проживання та діяльності іноземців на польській території, варто приділити увагу найбільш важливим аспектам.

По-перше, необхідно стежити за тим, щоб документи, що дозволяють перебувати у Польщі (віза, Карти Побиту) були чинними.

Також, обов'язково мати поліс медичного страхування, який би зміг покрити витрати на суму у 30 тисяч євро та діяв на всій території Європи, але це ще не все. За деякі порушення студента іноземця можуть депортувати на тривалий термін, тому у даній статті ми висвітлимо обставини, які можуть призвести до такого результату, щоб українці, які навчаються у польських ВНЗ, були інформовані та мали можливість не допустити подібного результату.

Причини депортації українських громадян з Польщі

Обставини депортації, які ми вкажемо нижче, поширюються на всіх іноземців, які прибули на польську територію, попри термін перебування та мету візиту. Отже, примусити покинути Польщу можуть наступних нерезидентів країни:

— тих, які знаходяться на території РП на нерегульованих або незаконних підставах;

— осіб, які влаштувалися на роботу або ведуть бізнес, що суперечить законам країни. У цьому випадку, проектуючи обставини на студентів польських університетів, учня можуть депортувати, якщо він влаштувався на незаконний підробіток або здійснює протиправну особисту діяльність (наприклад, торгівля незаконними речовинами, зброєю, лікарськими препаратами та інше);

— осіб, які не мають потрібну кількість матеріальних засобів до існування, а також надають неправдиву інформацію з приводу джерел доходу;

— осіб, дані яких внесено до списків небажаних відвідувачів Польщі або країн Шенгенської зони. Наприклад, якщо студент під час вікенду в Європі жорстко порушив закон країни, в якій проводився відпочинок, може виникнути питання про депортацію його з РП;

— громадян, подальше перебування яких може загрожувати жителям міста, країни або зовсім цілісності держави, або негативно впливати на інтереси країни;

— негромадян РП, які несвоєчасно залишили Польщу або не поновили документи, що дозволяють знаходитись та вести діяльність на території держави.

Наслідки депортації для студентів польських університетів

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують звернути увагу на те, що, переступивши межу закону країни, на території якої проходить навчання, у даному випадку Польщі, студенти позбавляються не лише матеріальних засобів, внесених за навчання, але й можливості відновити освіту. Звичайно, все залежить від конкретної ситуації, терміну примусового виїзду з країни та інших обставин, але, розраховувати на отримання якісного європейського диплома після неприємних обставин такого роду не варто, особливо якщо порушення закону було дуже важким. Більшість студентів дуже уважно ставляться до того, щоб всі документи були у порядку. Проте порушити умови, які приведуть до примусового виїзду з РП, можна навіть погодившись на нелегальний підробіток. Тому потрібно бути дуже пильними та дотримуватися всіх умов перебування на цій території Європи.

Отже, незнання закону не знімає відповідальності за порушення, а наслідки можуть бути дуже тяжкими. Студентам варто не тільки тримати всі необхідні документи у порядку, але й перед початком будь-якої діяльності дізнатися всі умови та деталі, щоб не допустити порушення правопорядку. Експерти UP-STUDY рекомендують врахувати всі вищевикладені умови, а також стежити за новими змінами та доповненнями, що стосуються іноземців, тоді навчання та проживання у РП буде комфортним, перспективним та безхмарним.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини