Нові правила для власників автотранспорту в Польщі. Плата за технічний огляд завчасно

8401
Facebook Twitter
Нові правила для власників автотранспорту в Польщі. Плата за технічний огляд завчасно

У Польщі, прийняті зміни, які стосуються діагностики технічного стану автомобілів, тому, з понеділка 13.11.2017, у тих польських громадян, які захочуть приховати дефекти автомобіля, не залишиться на це шансу.

У Польщі, прийняті зміни, які стосуються діагностики технічного стану автомобілів, тому, з понеділка 13.11.2017, у тих польських громадян, які захочуть приховати дефекти автомобіля, не залишиться на це шансу. Річ у тому, що кожен пункт керування транспортним засобом буде проводити діагностику вже після оплати послуг. В такому випадку, відсутня можливість звернення до іншого сервісного центру, що виключає підроблення результатів. Водіям доведеться прийняти акт виконаних робіт та погодитися з його підсумковою оцінкою.

Внесені зміни в «Закон про дорожній рух» Республіки Польща відіб'ється на всіх власників транспортних засобів. У найближчому часі, ті власники, засобам пересування яких вже 5 та більше років, матимуть можливість випробувати ці нововведення на станціях технічного огляду. Власники транспорту такого віку, зобов'язані щорічно проходити технічний огляд, з метою отримання відмітки в свідоцтво реєстрації. Дана позначка буде нести інформацію про те, що перевірений транспорт отримав дозвіл на експлуатацію та допускається до трафіку.

До внесення змін, водії оплачували послуги лише після проходження тесту, а, по факту, після того, як отримували штамп на доказ. У таких випадках, нерідко відбувалося, що, при виявленні невідповідностей чи дефектів, наприклад, зношена гальмівна система, відсутність потрібного розміру протектора на шинах, корозія підвіски та інше, водій уникав оплати тесту, та відправився шукати менш сумлінних тестувальників.Тепер, такі ситуації не будуть повторюватися, оскільки, за проходження тесту необхідно платити завчасно.

У разі знаходження невідповідності, водію доведеться визнати результати, отримати код дефекту та передати цю інформацію разом з кодом, через онлайн сервіс в Центральний уряд записів транспортних засобів.

За повідомленням Інституту автомобільного транспорту, в таких випадках, власник дефектного автотранспорту зобов'язаний усунути неполадку протягом 14 днів. Далі, потрібно повернеться в пункт, в якому раніше була здійснена перевірка. Платити доведеться від 13 до 26 злотих, залежно від тяжкості проблеми.

В принципі, після 14 днів, автомобіліст може відправити свій транспортний засіб до іншого сервісного центру, але там теж потрібно буде сплатити повну діагностику, яка обійдеться в майже сто злотих. Також, в базі CEPiK буде видно, що вже був виявлений дефект, та діагност повинен перевірити, чи був усунений вказаний недолік. Якщо часто відвідувати різні технічні сервіси, то, такі випадки звернуть на себе увагу тестувальника, якого, безсумнівно, зацікавить, чому постійно відбувається дискредитація інших сервісів, та перевірка буде більш, ніж ґрунтовною.Ці нововведення позначаться й на студентах польських установ вищої освіти. Річ у тому, що, підробляючи під час навчання, студенти можуть зібрати на старий автомобіль за 3-4 місяці. Оскільки, потрібно буде проходити діагностику щорічно, це підвищить і вартість авто, та його обслуговування. Швидше за все, студенти не припинить купувати автотранспорт з вторинного ринку, але будуть стежити за результати діагностики, особливо приділяючи увагу виявленим дефектам, та їх усуненню. В іншому, попит на авто від 5 років з дати випуску не впаде, потрібно лише більше приділяти увагу деталям. Розраховуючи, що технічне тестування обійдеться в 98 злотих, при повній справності всіх систем, такі невисокі додаткові витрати не налякають студентів, які бажають придбати особистий транспортний засіб.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини