Як знайти фінансову самостійність під час навчання в одному з університетів Польщі?

6904
Facebook Twitter
Як знайти фінансову самостійність під час навчання в одному з університетів Польщі?

Наші співвітчизники, які віддали перевагу отриманню кваліфікації у Республіці Польща мають потребу у керівництві з придбання матеріальної свободи, тому у даній статті ми розповімо, як стати незалежним під час навчання.

Перехід від стадії життя дитини до дорослого, ймовірно, є складним періодом дозрівання людини. Відповідальність за елементи у повсякденному житті — справа не проста, та люди цього бояться. У студентів європейських університетів, які вирішили відмовитися від допомоги батьків, також є проблеми з цим. Часто страх не дозволяє їм робити це швидко. Проте як показує практика, більшість учнів закладів вищої освіти Європи досягають фінансової незалежності, оплачуючи при цьому ще й власне навчання. Наші співвітчизники, які віддали перевагу отриманню кваліфікації у Республіці Польща мають потребу у керівництві з придбання матеріальної свободи, тому у даній статті ми розповімо, як стати незалежним під час навчання у польському ВНЗ.

Що таке незалежність та коли найкращий час для її придбання?

Можна назвати незалежністю, згадану вище відмову від грошей батьків, під час навчання у структурі вищої освіти, тим більше якщо це закордонний ВНЗ. Студент бере на себе повну відповідальність за своє життя, тобто оплачує квартиру за свої гроші, забезпечуючи їжу та задовольняючи інші фізіологічні потреби. Більш того, багатьом учням університетів РП вдається платити за свою освіту з власної кишені. У Польщі це стає реальним завдяки низькій платі у багатьох приватних структурах, а також через те, що є такі підробітки, які дозволяють дійсно добре заробляти, при цьому не завдаючи шкоди навчанню.

Деякі стають самостійними після досягнення повноліття, а інші наважуються у віці 30 років.

Основне правило полягає у тому, що краще зробити це якомога швидше, тому що з віком все може поглибитися, з'явиться страх перед невідомістю та можуть розвинутися різні фобії. Навчаючись в одному з ВНЗ Польщі, краще перший рік зосередитися тільки на отриманні знань та знайомстві з обставинами. А ось вже з наступних років можна починати підробляти, тим самим рухаючись до особистої матеріальної самостійності.

Де та як студентам польських ВНЗ шукати підробіток?

Перш за все, працюючи та заробляючи собі на життя, студенти ще й набувають такий необхідний досвід взаємодії у трудовому колективі. Якщо Ви хочете вийти з-під батьківської опіки, необхідно шукати джерело доходу, та одним з найкращих для студентів місць, у котрих це можна зробити є ярмарок вакансій. Також, хороші робочі місця для студентів пропонуються на дошці оголошень у холі інституту та у бюро кар'єри, які функціонують при більшості університетів Польщі. Найбільш популярними видами підробку для іноземців є репетиторство. Відмінно оплачується робота бармена або помічника бармена. Також вигідними вакансіями є ті підробітки, які безпосередньо пов'язані зі спеціальністю. Це дозволяє задовольнити матеріальні наміри, та придбати трудовий досвід. До слова, роботодавці, як Польщі, так і міжнародні, віддають перевагу тим кандидатам, які мають вже будь-який перший досвід роботи.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, якщо Ви спочатку навчання будете користуватися матеріальною підтримкою батьків — це нормально. Але, далі, варто знайти варіанти самостійного забезпечення, оскільки так Ви зможете відчути відповідальність за своє життя та майбутнє повною мірою. Студенти польських ВНЗ знаходять підробіток вже з другого навчального року, та до моменту отримання диплома встигають відбутися як професіонал та як самостійна особистість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини