Польські роботодавці. Перспектива після закінчення університету в Польщі

11813
Facebook Twitter
Польські роботодавці. Перспектива після закінчення університету в Польщі

В даній статті ми поговоримо про можливості, які відкриваються після закінчення польського вищого навчального закладу, та легальну роботу в Польщі, яку надають роботодавці.

Республіка Польща є однією з високорозвинених країн Європи, яка надає якісну освіту, перспективні вакансії та привілеї для іноземних громадян. Оскільки, система польської освіти побудована за Болонською програмою, котра націлена на міжнародні відносини, студентам з України, та інших країн СНД, відкриваються можливість здобути вищу освіту в кращих університетах Польщі. Відповідно, після закінчення навчання в польському ВНЗ та отримання європейського диплома, в іноземних студентів є всі шанси влаштуватися на високооплачувані посади західних держав. Тому, в даній статті ми поговоримо про можливості, які відкриваються після закінчення польського вищого навчального закладу, та легальну роботу в Польщі, яку надають роботодавці.

Перспективи після закінчення навчання в польських університетах

Багато іноземних студентів вміють поєднувати навчання у ВНЗ та підробіток для власного забезпечення: проживання, харчування, інших особистих витрат. В основному, на перших курсах учням не рекомендується шукати будь-яку роботу, а «кинути всі сили» на навчання та гарну успішність. Але, вже з третього курсу або після бакалаврату, студенти влаштовуються на роботу за майбутньою спеціальністю для напрацювання досвіду або просто для фінансової незалежності. Далі, ми більш детально розглянемо можливості, які відкриває навчання в польських ВНЗ:

  1. Маючи на руках європейський диплом, у Вас з'являється вибір: повернутися конкурентоспроможним фахівцем на Батьківщину та там будувати свою кар'єру, або шукати відповідне вакантне місце на високооплачувану посаду в Європі.
  2. Іноземні студенти мають популярність при працевлаштуванні в міжнародні західні компанії тому, що при завершенні навчання вони знають, як мінімум 3 мови — польську, російську/українську, англійську.
  3. Відомо, що кожен польський університет гарантує працевлаштування своїм випускникам в обраній ним сфері діяльності. У будь-якому ВНЗ Польщі є спеціальний комітет, спрямований на допомогу випускникам в пошуку вакантних місць за фахом.
  4. Також, більшість студентів має можливість пройти практику в кращих закордонних компаніях, та, звичайно, після завершення навчання учні залишаються працювати на цих же підприємствах.
  5. Крім того, іноземні випускники, які отримали вищу освіту в польських університетах, мають законне право працювати в Польщі, а також інших країнах Європи, без будь-яких дозволів.

Популярні спеціальності для іноземних студентів

На даний момент, польські роботодавці мають потребу в професійних дипломованих фахівцях, які якісно та відповідально виконуватимуть свою роботу. Тому, робота в Польщі, для студентів та випускників престижних університетів — завжди знайдеться. Практика показує, що зараз на польському ринку праці не всі професії користуються популярністю. Однією зі спеціальностей, що має попит на сьогодні, є сфера IT-технологій. Будь-який випускник польського ВНЗ з даною спеціальністю матиме успіх, як в маленьких організаціях, так і у великих наукових центрах або міжнародних компаніях. Також, не поступаються в популярності фінансові/економічні професії. Даний рід діяльності був завжди стабільний на ринку праці, та зараз має попит у роботодавців.

На третьому місці в рейтингу популярних професій Польщі стоять будівельні спеціальності. Високо цінуються у роботодавців архітектори, інженери-будівельники, проектні розробники. Випускники технологічного або медичного факультету завжди знайдуть високооплачувану роботу в польській державі, а також інших країнах Європи, США.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що навчання за кордоном, а особливо в Польщі, вигідне вкладення коштів та сил для подальшого успішного кар'єрного росту. Прихильність польських роботодавців до іноземних випускників з європейським дипломом допоможе українцям знайти гідні високооплачувані посади в Європі. Також, вільний графік в університеті дозволяє студенту поєднати навчання та підробіток для придбання стажу, а також швидкого вивчення польської мови.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини