Поширені помилки студентів польських університетів, під час пошуку підробітку

7555
Facebook Twitter
Поширені помилки студентів польських університетів, під час пошуку підробітку

У гонитві за матеріальними благами, студенти можуть неправильно розставити пріоритети, тим самим зашкодивши головному завданню поїздки за кордон — здобуттю вищої освіти.

Бажаючи стати самостійним, вийти з-під батьківської опіки, здобути незалежність у моральному та матеріальному планах, студенти європейських університетів підшукують підробіток. У Республіці Польща, яку все частіше вибирають українські та іноземні абітурієнти з країн СНД, після перегляду «Закону про іноземців», студентам стаціонарної форми навчання можна працювати без спеціальних на те дозволів та не рахуючи робочого часу. Не тільки поліпшення матеріального становища штовхає учнів польських та інших європейських університетів на пошуки підробітку, а й можливість отримати безцінний досвід. Втім, варто враховувати, що не всі види додаткового заробітку однаково підходять студентам стаціонару. Також, у гонитві за матеріальними благами, студенти можуть неправильно розставити пріоритети, тим самим зашкодивши головному завданню поїздки за кордон — здобуттю вищої освіти. У даній статті ми більш детально розглянемо, які можна допустити помилки при виборі виду та місця підробітку.

Найпоширеніші помилки при пошуку підробітку студентів польських ВНЗ:

1. Поєднання навчання з роботою на першому році здобуття вищої освіти. Тільки прибувши до країни та міста навчання, найкраще для початку дізнатися про обставини, зарекомендувати себе як перспективного учня, продемонструвати кращі якості, докласти зусиль під час складання першої-другої сесій, та тільки після цього, з наступних років шукати додаткове джерело доходу. В іншому випадку Ви ризикуєте втратити багато важливих навчальних деталей, та провалити першу ж сесію.

2. Прийняття пропозиції про нелегальну додаткову роботу. Запам'ятайте, студентам стаціонару не потрібні додаткові дозволи на роботу, але вона повинна бути законною та проходити у вільний від навчання час. Погоджуючись на нелегальну роботу Ви ризикуєте бути депортованим з країни, втративши при цьому право продовжувати навчання та повернути сплачені за нього кошти.

3. Перевага заробітку перед навчанням. Помічники бармена та бармени заробляють у Республіці Польща дуже непогані гроші, іноді з чайовими виходить до 150 євро за зміну. Але, відпрацювавши 12 годин у нічний час, чи зможете Ви повноцінно отримувати знання на лекціях. Необхідно правильно розподілити час для навчання та для додаткового заробітку, щоб не постраждало жодне з занять.

4. Віддавання переваги грошам перед досвідом. Якщо у Вас є кілька варіантів підробітку на вибір, один з яких може допомогти набути реального досвіду у Вашій спеціальності, а другий пропонує зовсім інший вид діяльності, але більш високу оплату праці, варто працювати на перспективу. Повірте, роботодавець оцінить та помітить кандидата з досвідом за фахом, ніж із загальними уявленнями про взаємодію у трудовому колективі.

Де польські студенти шукають місце підробітку?

Фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що майже при кожному польському університеті існує бюро кар'єри та інші подібні підрозділи, які допомагають студентам та випускникам у пошуку гідної вакансії. Також різні варіанти роботи пропонуються роботодавцями, вивішуючи вимоги до кандидатів на дошці оголошень у холі установ вищої освіти. Не менш вдалим може стати відвідування виставки або ярмарку вакансій. Вони організовуються у різних польських містах, збираючи як локальних, так і міжнародних роботодавців в одному місці, надаючи можливість поспілкуватися з ними у неформальних обставинах, дізнавшись про очікування та бажані професійні якості кандидатів на робоче місце.

Підсумовуючи, зауважимо, що, уникаючи вказаних вище помилок, студенти польських університетів можуть ефективно поєднувати роботу та навчання. Підробіток під час навчання повинен бути однаково корисний у плані набуття досвіду та матеріального збагачення. Якщо Ви відчуваєте, що одна зі сфер діяльності страждає, варто вибрати придбання освіти, адже саме це запорука Вашого майбутнього успіху.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини