Як знайти дешеву квартиру для польського студента?

6106
Facebook Twitter
Як знайти дешеву квартиру для польського студента?

Стаття стане у пригоді студентам польських ВНЗ, котрих хвилює житлове питання, оскільки ми розповімо, як знайти дешеву студентську квартиру!

Бажаючи придбати європейську освіту, українські абітурієнти відправляються до країн ближнього закордоння, та зупиняють вибір на університетах Польщі. Тут можна отримати якісний диплом за доступною вартості. Але, щоб мати уявлення про суму річних витрат, необхідно враховувати не тільки плату у ВНЗ, а й на оренду житла, транспорт та дозвілля. Перед офіційним початком навчального року, студенти, які не живуть у великих містах РП або приїхали з інших країн, шукають місце для проживання на освітній час. Однак нелегко знайти потрібну квартиру, тому що оренда коштує дорого. Стаття стане у пригоді студентам польських ВНЗ, котрих хвилює житлове питання, оскільки ми розповімо, як знайти дешеву студентську квартиру!

Квартира для студента. Яка вона?

Існують різні думки з предмету студентського житла. Однак головне, що людина, котра орендує квартиру, повинна мати доступ до предметів побуту, тобто до ванної, електричного обладнання та засобів масової інформації, які на даний час необхідні. Багато що залежить від бюджету сім'ї та того, хто буде оплачувати оренду. Фахівці UP-STUDY рекомендують студентам з країн СНД, які навчаються в університетах Польщі не витрачатися на облаштування побуту, та, як прийнятний варіант, орендувати двокімнатну квартиру з усім необхідним, у безпечному районі на 3-4 людини. Таким чином, Ви не тільки заощадите, але й будете жити у комфорті. Також, експерти нашої компанії нагадують, що, вступаючи з UP-STUDY, абітурієнти можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла за низькими цінами.

Висока ціна за квартиру. Що впливає на вартість оренди?

Квартири у великих містах дорогі — цей факт не можна приховати. Потрібно брати до уваги, що більш низька ціна за оренду пов'язана з обставинами, які можуть заважати для одного, а іншому навпаки бути тільки на радість. Варто розглянути та зрозуміти особисті вимоги та критерії відбору таким чином, щоб потім не шкодувати про рішення. Нижче представлені елементи квартир, які мають вплив на ціну оренди:

1. Розташування житла. Розташування квартири є фактором, який впливає на його ціну. Більш дорогі апартаменти знаходяться недалеко від центру міста, а дешевше на його околицях. Це хороший спосіб заощадити — потрібно тільки враховувати у цій ситуації, наскільки зручно розташований ВНЗ та магазини, а також особливості транспортної розв'язки.

2. Розмір орендованого об'єкта. Студент, що живе один, не потребує великої площі. Все, що йому потрібно, — це місце, де можна спати, працювати та готувати. Ванна також важлива. Всі необхідні елементи для повсякденного життя можуть розташовуватися на площі менш ніж 30 квадратних метрів. У великих містах є багато пропозицій такого типу.

3. Спільне використання квартири. Це кращий спосіб заощадити на оренді. Коли студенти розділяють одну кімнату з кимось, ціна на житло та комунальні послуги зменшується. У цій ситуації можна зустріти орендодавців, які не будуть заохочувати такий тип наймання квартири, тому подібний нюанс потрібно уточнювати відразу, до підписання договору оренди.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що у Польщі, як і у будь-якій країні можна знайти житло на будь-які побажання та бюджет. Якщо Ви не знаєте, де шукати пропозиції з оренди квартир, тоді звертаємо увагу, що більшість з них можна знайти в Інтернеті. Варто подивитися місцеві газети, автобусні зупинки та дошки, які розташовані в університеті — саме у цих місцях можна знайти кращі пропозиції. А студентам, що вступають з нами, не варто хвилюватися, адже на допомогу у розв'язанні питання з проживанням, прийдуть кваліфіковані фахівці UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини