Інтернет журналістика. Навчання в Польщі

9758
Facebook Twitter
Інтернет журналістика. Навчання в Польщі

Журналістика зачіпає майже всі сфери життя людини, тому має широкий спектр діяльності та напрямків. З цієї причини, в статті ми розглянемо види та особливості сучасної галузі даної спеціальності — інтернет журналістики.

На сьогодні, журналістика є однією професій, яка має попит у сучасному світу, але водночас і однією з серйозних та відповідальних спеціальностей. Даний рід діяльності спеціалізується на пошуку вірогідної інформації, її обробки та правильно викладеною подачею читачам/слухачам. Тому, журналіст повинен володіти великою кількістю певних знань та навичок: умінням оперативно збирати й аналізувати інформацію по заданій темі, грамотно та цікаво викладати свої думки, бути готовим у будь-який момент виїхати на місце події, бути гнучким до обставин. Також, журналістика зачіпає майже всі сфери життя людини, тому має широкий спектр діяльності та напрямків. З цієї причини, в статті ми розглянемо види та особливості сучасної галузі даної спеціальності — інтернет журналістики.

Специфіка інтернет журналістики

Цей різновид професії журналістики виник та набрав обертів зовсім недавно — в кінці 20 століття. Послужив формуванню даної професії розвиток інтернет простору та технічного прогресу. Інтернет журналістика має свої особливості та перспективи. Перш за все, журналіст цього напрямку повинен вміти створювати якісний контент, викладати певні думки дуже коротко, кількість символів в тексті не повинна перевищувати 10 тисяч знаків. Це робиться для того, щоб не втратити цікавість та увагу читача. Насамперед, варто звернути особливу увагу, що запити аудиторії газетних видань/телебачення відрізняються від потреб читачів мережевих видань/сайтів. Тому, щоб стати успішним online журналістом, необхідно вивчити статистичні дані по колу інтересів, захоплень, рівню освіти, віку публіки в інтернеті. Крім того, величезним плюсом роботи в особистих блогах, інтернет-виданнях або сайтах є можливість самовираження та інтерактива з читачем. Web-журналісту надається свобода у виборі тем, стилів написання та творчих реалізацій в своїх публікаціях/блогах.

Навчання інтернет журналістиці в Польщі

Щоб стати професіоналом в області журналістики, рекомендується закінчити вищий навчальний заклад за цією спеціальністю. Для здобуття вищої освіти, великою популярністю, серед українських студентів, користуються університети в Польщі. Факультет журналістики існує майже у всіх, як приватних, так і державних ВНЗ. Майбутні інтернет журналісти під час навчання вивчатимуть види та базові інструменти журналістики, її вплив на громадськість. Також, студенти будуть освоювати основи міжнародної комунікації, побудову структури нарисів, вміння знаходити та обробляти інформацію, основи журналістської етики.Інтернет журналістика охоплює історичні, культурологічні, соціологічні дисципліни, що дозволяє студентам бути різнобічно освіченими та ерудовано-підкованими в подальшій роботі.

Крім того, структура польської освіти заснована на тому, що теоретична частина обов'язково повинна бути закріплена практикою. Тому, студенти, вже з першого курсу, можуть підкріпити знання, отримані в інституті, роботою в престижних міжнародних інтернет-виданнях та медіа компаніях. Одним з кращих міжнародних університетів Польщі, який пропонує навчання за фахом інтернет журналіста, є Академія Фінансів та Бізнесу Вістула. У цьому ВНЗ навчаються студенти більш, ніж з 30 різних країн світу. Після закінчення навчання, випускники отримують європейський диплом, який котується, як на батьківщині, так і в інших країнах Європи.Підбиваючи підсумки, ми можемо зробити висновки, що професія інтернет журналістика є новим напрямок у журналістиці, та попит кваліфікованих кадрів у цій галузі зростає з кожним днем. Крім того, інтернет журналістика має досить великий вибір жанрів для написання: новини/репортажі, інтерв'ю, аналітичні огляди/статті, погляд/думка. Також, для роботи таким журналістом необхідно мати гарну пам'ять, знання іноземної мови, ерудованість, посидючість, аналітичний склад розуму, комп'ютерні та графічні знання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини