Як харчуватися студентам у Польщі?

2920
Facebook Twitter
Як харчуватися студентам у Польщі?

Дана стаття буде пізнавальною для всіх студентів, оскільки у ній ми розповімо про те, як та де можна харчуватися учням освітніх структур РП.

Як показує практика, дуже маленький відсоток абітурієнтів залишається для придбання професії у рідних містах. Найчастіше, вони відправляються для отримання кваліфікації до більш великих міст, а в останнє 10-річчя, коли закордонне навчання перестало бути настільки дорогим, до сусідніх європейських країн. В основному, вибір наших співвітчизників зупиняється на університетах Республіки Польща, оскільки освітні структури цієї держави пропонують великий вибір спеціальностей як локальною, так і англійською мовою, справедливу плату за навчальний рік та перспективи швидкої реалізації професійного та особистісного потенціалу під час та після навчання. Переїжджаючи до Польщі на час навчання, потрібно не тільки розв'язати питання з місцем проживання, а й локацією щоденних закупівель продуктів, а також способом харчування. Дана стаття буде пізнавальною для всіх студентів, оскільки у ній ми розповімо про те, як та де можна харчуватися учням освітніх структур РП.

Способи харчування студентів польських університетів

Забавний той факт, що з приводу харчування студентів, порпи країну, складено багато легенд, небилиць та жартів. Насправді, на сьогодні, у європейських країнах, у учнів університетів хоч може бути обмежений бюджет, тим не менш, навіть при ньому можна харчуватися корисною та смачною їжею. Розглядаючи це питання, умовно все харчування студентів, як і інших категорій населення можна розділити на дві великі групи, кожна з яких має свої варіації:

  • самостійне приготування їжі;
  • відвідування закладів громадського харчування.

Що потрібно зробити студентам польських ВНЗ, вибираючи самостійне приготування їжі?

Не встигнувши вивчити місто, в якому проходить навчання, та, як наслідок, проживання, потрібно відразу дізнатися у місцевих жителів або за допомогою інтернету з приводу найближчих дискаунтерів. Майже у кожному польському місті є такі мережеві супермаркети як Бєдронка та Ашан, які мають широкий асортимент, доступні ціни та постійні акції. Також, багато корисних продуктів для самостійного приготування можна придбати онлайн, наприклад, крупи (кускус, булгур, червоний та дикий рис), мюслі, сухофрукти, кава та подібні продукту. По-перше, замовлення подібної продукції може обійтися дешевше, по-друге, з них можна готувати різні варіанти страв, тим самим харчуючись не тільки корисно, а й різноманітно смачно.

Студентські закладу харчування у РП

Завжди можна поїсти в їдальні університету. Меню хоч не дуже різноманітне, але приготовлено зі свіжих продуктів та має доступну вартість. Також має попит серед студентів відвідування мілкбаров. У минулі часи, основою меню були страви з молока. На сьогодні, додалося багато різних позицій, більше з традиційної кухні. Привертає студентів у мілкбарах низька ціна, смачні страви та швидке обслуговування. Варто відзначити, що останнім часом, коли настільки популярним стало вегетаріанство та веганство, з'явилося багато закладів з відповідним меню. При цьому, воно популярне й серед учнів польських ВНЗ, оскільки великі порції, смачні соуси та справедлива ціна не можуть не зацікавити дану категорію населення.

Підбиваючи підсумки, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що попри те, який спосіб харчування Ви виберете, якщо грамотно підійти до цього питання, харчування у Польщі не буде істотно бити по кишені. При самостійному приготуванні їжі варто підібрати дискаунтерів та знайти хороші онлайн магазини. Харчуючись у громадських закладах, потрібно вибирати ті місця, які пропонують велике меню, доступні ціни, а також мають різні програми лояльності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини