Місто Ольштин. Що подивитися?

1927
Facebook Twitter
Місто Ольштин. Що подивитися?

У статті ми розглянемо маленьке старовинне містечко Ольштин, що знаходиться на півночі Польщі та привертає велику кількість туристів своїми неймовірними краєвидами, екстремальними розвагами та унікальними пам'ятками.

Найчастіше українці, які приїжджають до Польщі з туристичною метою, зупиняють свій вибір на таких великих та популярних містах, як: Вроцлав, Варшава, Краків. Однак, у Республіці Польща повно й інших цікавих міст зі своєю неповторною архітектурою та інфраструктурою. З цієї причини, далі у статті ми розглянемо маленьке старовинне містечко Ольштин, що знаходиться на півночі Польщі та привертає велику кількість туристів своїми неймовірними краєвидами, екстремальними розвагами та унікальними пам'ятками.

Специфіка Ольштина та цікаві факти про нього

Перша історична згадка про місто була ще у 1334 році, та пов'язана вона з ім'ям Генріха фон Лютера. На березі річки Лина, він побудував сторожову вежу та назвав це місце Алленштайн, яке з часом розрослося у ціле місто. У 1520, Алленштей ​​перейшов у володіння польського протекторату, та був перейменований в Ольштин. Тривалий час, відомий астроном Микола Коперник був адміністративним керівником міста. Саме тут Микола відкрив космос та написав свою революційну роботу «Про обертання небесних сфер». Також, в Ольштинському замку він винайшов перший у світі фастфуд — сендвіч, який складався з двох шматків пшеничного хліба та начинки. Сьогодні, в Ольштині знаходиться пам'ятник Копернику, та планетарій, названий на його честь. Оскільки, розглянуте місто називають ще містом озер, тому що в адміністративні кордони міста входить 11 озер, то туристи мають відмінну можливість зайнятись яхтингом, байдарковим спортом, вейкбордингом, кайтвінгом.

Крім іншого, Ольштин — це центр освіти у Вармінсько-Мазурському воєводстві, тому восени на вулицях міста Ви можете зустріти велику кількість студентів з різних країн світу. Одним з популярних ольштинських приватних університетів є Вища Школа ім. Йозефа Русецького. Фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу українським абітурієнтам, яким цікаво навчатися за спеціальностями педагогіки та охорони здоров'я, на даний ВНЗ. Він має сучасний корпус, інноваційні лабораторії, спортивний та тренажерний зали, електронну бібліотеку з великою колекцією книг. Вартість навчання за рік становить 1000 євро. Крім того, у ВНЗ є свій гуртожиток на території кампуса.

Головні пам'ятки Ольштина

1. Ольштинський замок. Середньовічна фортеця була побудована у чотирнадцятому столітті та виконувала оборонні функції. У п'ятнадцятому столітті вона стала резиденцією єпископів. У північно-східному крилі, у найбільшій кімнаті жив Микола Коперник. До наших часів збереглася астрономічна таблиця, намальована Миколою на одній зі стін фортеці. Сьогодні, у готичному замку знаходиться Музей Вармії та Мазурії. Також, це місце служить локацією для проведення різного роду концертів та зустрічей, які називаються «Четвер з Коперником».

2. Старе місто. Воно підходить для неквапливих прогулянок старовинними вуличками з архітектурними творіннями, ресторанами та кафе. Починається старе місто з Високих воріт, єдиних збережених з трьох, які були частиною оборонної стіни.

3. Лавка Миколи Коперника. Кожен мандрівник, який потрапив в Ольштин, насамперед йде шукати цю знамениту на весь світ визначну пам'ятку. Існує легенда, що якщо потерти ніс Коперника, який сидить на лавці, то все життя будеш щасливий та успішний.

У висновку, ми можемо відзначити, що Ольштин — це гарне місто для придбання якісної вищої освіти та європейського диплома, а також для літнього відпочинку з сім'єю або друзями. Крім того, воно є ідеальним місцем для любителів історії, готичної архітектури замків та шанувальників Миколи Коперника. Українським туристам, які хочуть ближче розглянути всю красу природних пейзажів Ольштина, варто скористатися послугами велопроката. Дана можливість допоможе заощадить Ваш час та гроші.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини