Як вступити в медуніверситет в Польщі? Навчання в медичних університетах

14121
Facebook Twitter
Як вступити в медуніверситет в Польщі? Навчання в медичних університетах

Стаття актуальна для всіх абітурієнтів медВНЗ, тому що ми розглянемо всі особливості навчання та зарахування до них в Польщі.

Вступ до медичного закладу за кордон — більш складний процес, оскільки, сфера має високий рейтинг популярності та багато охочих отримати професію, пов'язану з медициною. Фахівці цього профілю отримують високу заробітну плату в усіх країнах, а в державах Європи та інших індустріально розвинених країнах, вони мають також всі необхідні умови та інструменти для якісної роботи, і лабораторії, для проведення досліджень. Безсумнівно, вища освіта, отримана в Європі, більш цінна через те, що відкриває перспективи працевлаштування не тільки на Батьківщині та країні отримання диплома, а й далеко за цими межами. Абітурієнти з СНД, скандинавських країн та інших держав, вважають за краще навчатися медицині в Республіці Польща, оскільки, саме тут лояльна плата за навчання співвідноситься з високою якістю викладання. Стаття актуальна для всіх абітурієнтів мед.ВНЗ, тому що ми розглянемо всі особливості навчання та зарахування до них в Польщі.

Тонкощі вступу до польських мед.закладів

У Польщі, успішно надають послуги медичної освіти дванадцять вищих навчальних закладів, які відповідають європейським стандартам. Процес вступу залежить від того, на якій підставі та відділення він буде відбуватися. Для абітурієнтів іноземного походження, існує кілька варіантів вступу:— стипендіальна програма від уряду РП. В цьому випадку, потрібно пройти вступні випробування в консульстві, при успішній здачі яких, абітурієнту видають направлення на нульовий курс, або на перший, одного з медів країни. Уряд може призначити стипендію, або, якщо такого не сталося, студент має право претендувати на фінансову підтримку в Wspólnota Polska;— на рівних правах з резидентами країни.

Маючи Карту Поляка, бажаючи отримувати стипендію, потрібно складати іспити в обраний університет з біології та на вибір фізика/хімія, а також, додаткові (вступаючи на логопеда або стоматолога). Кандидати з найвищими результатами проходять на бюджетне відділення;— навчання на платному відділенні. Зарахування відбувається на підставі співбесіди та атестата про повну загальну середню освіту.

Особливості навчання в медичних університетах Польщі

У Польщі, як і в інших державах Європи, навчання на медика — найдовше та становить від 5 до 6 років, після яких, передбачена інтернатура. За підсумком, до моменту отримання ліцензії на роботу з даного напрямку, потрібно приділити навчанню та практиці 7-9 років. Більшість університетів пропонують неподільну магістратуру, яка триває 10-12 семестрів. Також, особливістю навчання в установах даної спрямованості є те, що кожного року підписуються угоди про визнання результатів іспитів, що дозволяють перейти за цією домовленістю до інших навчальних структур з поточними результатами, та продовжити освіту там. Всі вищі навчальні заклади вимагають від студентів довідки про щеплення проти гепатиту В.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, на сьогодні, рейтинговими університетами є:

1. Варшавський Медичний Університет. Вартість навчання польською мовою 3300-9900 євро, англійською — 11100 євро.

2. Collegium при Ягеллонському Університеті. Навчальний рік обійдеться в 9200-12000 євро, в залежності від мови.

3. Мед.Університет в Познані. Річна плата англійською мовою 12400 євро.4. Вроцлавський мед.університет. Рік навчання обійдеться у 10028 EUR — польською, а англійською — 11610 EUR

Отже, вартість навчання в польських мед.закладах більш доступна, ніж в інших європейських країнах, але якість, при цьому, теж на належному рівні. Закінчивши один з 12 університетів, випускники не залишаться без роботи, оскільки мед.персонал завжди має великий попит. Потрібно зауважити, що, бажаючи отримати професію в напрямку акушерства, сестринської справи, фізіотерапії або дієтології — не обов'язково вибирати профільну структуру, досить вступити в установу вищої освіти з відповідним факультетом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини