Як вступити до ВНЗ Польщі з гарантією 100%?

6629
Facebook Twitter
Як вступити до ВНЗ Польщі з гарантією 100%?

Відомо, що Республіка Польща — одна з країн Європи, яка користується популярністю серед українських студентів своїми демократичними цінами на освіту, умовами вступу та якістю навчання.

Відомо, що Республіка Польща — одна з країн Європи, яка користується популярністю серед українських студентів своїми демократичними цінами на освіту, умовами вступу та якістю навчання. Також, більшість польських університетів входять в рейтинг найпрестижніших ВНЗ світу. У даній статті ми торкнемося важливих питань, які стосуються переваги освіти за кордоном, та всіх нюансів при вступі.

Вища освіта в Польщі

Процес навчання в польських університетах з 1999 року проходить за Болонською системою, яка зарекомендувала себе своєю якісною навчальною програмою, та високим рівнем викладання. Дипломи польських ВНЗ котуються в більш ніж 47 європейських країнах, що дозволяє випускникам університетів, після закінчення навчання, працевлаштуватися на високооплачувані посади, в перспективних світових компаніях. Також, навчання в Польщі відкриває можливість вступити на магістратуру або другу вищу освіту на будь-яку спеціальність, незалежно від профілю, який вказаний у Вашому дипломі бакалавра. Не варто відкидати ідею про безкоштовну освіту за кордоном тому, що ВНЗ Польщі та інші організації, які зацікавлені в науковому, і не тільки, розвитку, пропонують майбутнім студентам ряд безкоштовних програм для навчання.

Покроковий процес вступу

Через те, що процес навчання в університетах Польщі починається два рази в рік, з жовтня і з березня місяця, у Вас з'являється чудова можливість підібрати зручний час для вступу, та оформлення необхідних документів. Давайте більш детально розглянемо етапи зарахування в польські ВНЗ:

  1. Для того, щоб не шкодувати про даремно витрачені роки навчання, підійдіть серйозно до обрання потрібного університету і напрямку. Крім ВНЗ, необхідно визначитися з мовою для навчання: польська або англійська. Врахуйте, що навчання англійською, буде в два рази дорожче, ніж польською мовою.
  2. Збір необхідного пакету документів для вступу. Найчастіше, ВНЗ вимагає свій перелік документів, тому, на сайті кожного університету Ви можете знайти необхідну інформацію по цій темі.
  3. Наступним етапом є заповнення, польською мовою, заяви-прохання про зарахування. Всю додаткову інформацію Ви можете дізнатися, зателефонувавши до приймальної комісії університету.
  4. Реєстрація в системі IRK, якщо це входить в умови вступу до обраного ВНЗ.
  5. Після сплати реєстраційного внеску, Ви відправляєте документи на електронну пошту приймальної комісії університету.
  6. Особливістю ВНЗ Польщі є конкурсна основа зарахування, яка проходить без іспитів, а тільки в форматі співбесіди. Але існують профільні університети: медичні, архітектурні, мистецькі, театральні, у яких доведеться складати іспити за напрямком.Останнім етапом зарахування до ВНЗ є оплата за навчання, яку Ви можете здійснити в будь-якому банку України, але з комісією, або особисто на території Польщі, без комісії.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що процес вступу до університету, на перший погляд, може здатися досить простим. Але, на практиці, Ви зіткнетеся з низкою проблем, які стосуються вибору потрібного і перспективного ВНЗ, спілкування з членами приймальної комісії, для якого необхідне знання польської або англійської мови, і збору/перекладу документів. Для вирішення такого роду проблем існує компанія UP-STUDY. Наші фахівці не тільки виступлять посередником між Вами та співробітниками університету, але і допоможуть з комфортним облаштуванням в Польщі. Результатом нашої роботи буде 100% вступ в кращий вищий навчальний заклад Республіки Польща.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини