Як відкрити/продовжити Студентську візу у 2018 році

6984
Facebook Twitter
Як відкрити/продовжити Студентську візу у 2018 році

Лише почався другий семестр навчання, але, як Ви вже переконались, час біжить швидко, та скоро прийде літо, а разом з ним і необхідність продовження студентської візи. Ми допоможемо Вам зрозуміти, як виглядає цей процес.

Команда UP-STUDY підготувала для Вас корисну інформацію на такі теми:

1. Що потрібно для продовження візи та коли обрати найкращий термін для подачі документів?

2. Коли брати довідку на продовження візи в університеті?

Лише почався другий семестр навчання, але, як Ви вже переконались, час біжить швидко, та скоро прийде літо, а разом з ним і необхідність продовження студентської візи. Ми допоможемо Вам зрозуміти, як виглядає цей процес та що Вам необхідно буде зробити.

Що потрібно для продовження візи та коли обрати найкращий термін для подачі документів?

В першу чергу, Ви маєте знати, що оскільки метою Вашого перебування на території Польщі є навчання, тобто час Вашого перебування більше ніж 90 днів, — Вам необхідно подавати документи на Національну візу.

Є два шляхи отримання польської візи:

1. Подача документів через Пункт Прийому візових анкет до Польщі (ППВА).

2. Безпосередня подача документів у Консульській установі.У першому випадку, ППВА — це посередник, послуги якого обійдуться Вам у 15 євро (сервісний збір).

Перевагою виготовлення національної візи з допомогою ППВА є те, що «вільних дат» є в рази більше, ніж у Консульстві.

Що це означає? Це означає, якщо Ви хочете уникнути сервісної оплати та подавати документи безпосередньо через Консульство, Вам необхідно завчасно стати в чергу — 1-2 місяці наперед. У випадку ППВА, зареєструватись на подачу документів можна навіть в той самий тиждень (іноді черга, може бути більша — від тижня до двох), все залежить від регіону, в якому Ви проживаєте, та ППВА, послугами якого Ви плануєте скористатись.

Основні документи, необхідні для продовження візи:

  • візова анкета, заповнена латинськими літерами та підписана особисто заявником (тобто Вами);
  • одна кольорова фотографія (3,5х4,5);
  • закордонний паспорт;
  • український паспорт (оригінал) та копії всіх сторінок з відмітками;
  • оригінал та копія медичного страхового поліса;
  • довідка з навчального закладу, яка підтверджує, що Ви є студентом;
  • підтвердження оплати навчання.

Додатково для неповнолітніх:

  • оригінал та копія свідоцтва про народження;
  • українські паспорти обох батьків (оригінали та копії сторінок з відмітками);
  • нотаріально завірений дозвіл від батьків на виїзд дитини закордон.

Додатково, якщо Ви використовуєте послуги ППВА, необхідно також надати оригінали квитанцій про оплату сервісного збору, в іншому випадку документи не будуть прийняті!

Як обрати термін для подачі документів?

Зверніть увагу також на те, що документи для отримання візи до Польщі необхідно подавати до того Консульського округу, у якому Ви прописані.

1. Реєстрація на подачу документів безпосередньо через консульство.Якщо Ви вирішили подавати документи на отримання візи безпосередньо до Консульства, Вам необхідно зареєструватись онлайн з допомогою сайту https://www.e-konsulat.gov.pl/.

2. Реєстрація на подачу документів до ППВА.Для того, щоб здійснити реєстрацію, спочатку потрібно оплатити візовий збір — це можливо здійснити у відділенні Кредо банку або Ідея банку (Під час здійснення оплати необхідно впевнитися, що Ви маєте право подавати документи в обраному ППВА).Під час оплати Вам необхідно буде надати касиру:

  • оригінал свого закордонного паспорта;
  • Ваше прізвище та ім'я латинськими літерами згідно даних, вказаних у закордонному паспорті;
  • діючий номер Вашого телефону, за яким з Вами можна контактувати в разі потреби, а також для здійснення Вами реєстрації через кол-центр з метою подачі документів до ППВА (Увага! Лише з даного номеру телефону Ви зможете зареєструватись на подачу документів!);
  • інформацію про ППВА та категорія візи, на яку Ви подаєте документи.

Через 24 години після здійснення попередньої оплати, Ви матимете можливість зареєструватись для подачі документів у ППВА.Здійснити реєстрацію можна наступним чином:

  • на офіційному сайті http://www.polandvisa-ukraine);
  • у кол-центрі (+38 044 595 51 51, +38 032 298 44 10, +38 032 242 45 64, +38 050 419 30 10; +38 067 343 04 80, +38 093 175 55 03).

Важливо: з’єднання з оператором кол-центру для реєстрації до ППВА можлива лише з того номеру, який був Вами наданий у відділенні банку в момент оплати сервісного збору.

Для здійснення реєстрації в обох випадках необхідно надати наступні дані:

  • Ваш Індивідуальний номер, зазначений на банківській квитанції про оплату послуг ППВА (квитанція дійсна лише 3 місяці від дня її оплати);
  • Ваше ім'я, прізвище, серію та номер діючого закордонного паспорта.

Коли брати довідку в університеті для продовження візи в університеті?

Як вже згадувалось вище, для підтвердження мети отримання візи в Польщу, необхідно надати довідку з університету про те, що Ви дійсно є студентом того чи іншого ВНЗ. Так як Ви на момент подачі документів вже закінчите перший рік навчання, Вам необхідно одразу після здачі сесії звернутись в деканат з проханням про видачу засвідчення (підтвердження), що Вас переведено на наступний рік. Оскільки таку довідку Вам можуть видати лише після того, як Ви отримаєте всі оцінки, і будете гарантовано переведені на наступний рік, не зволікайте зі здачею екзаменів! Зазвичай, вже на наступний день засвідчення буде готове.

Увага! Обов’язково перевірте правильність вказаних у ньому прізвища та імені, дат та семестру, на якому Ви продовжуєте навчатись.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини