Як відкрити студентську візу в Польщу?

7198
Facebook Twitter
Як відкрити студентську візу в Польщу?

Цей нарис буде корисний для прочитання абітурієнтам, які готуватимуться до відкриття студентської польської візи, бо ми розглянемо всі деталі цього процесу, включаючи перелік документів, та терміни розгляду справи.


Студентська польська віза — це офіційний дозвіл, який надається Республікою Польща, через офіційного представника — Консула, для українського абітурієнта, з метою здобуття вищої освіти у навчальних закладах тієї країни, в Консульство якої, було звернення. Термін дії, при позитивній відповіді, становить до одного року, та передбачає навчання, проживання, підробіток на території польської держави, а також, можливість подорожувати країнами Шенгенської зони. Для тих студентів, які вступили до польської установи вищої освіти, нововведення, у вигляді безвізового режиму, не змінило необхідності відкривати національну довгострокову візу категорії D. Цей нарис буде корисний для прочитання абітурієнтам, які готуватимуться до відкриття студентської польської візи, бо ми розглянемо всі деталі цього процесу, включаючи перелік документів, та терміни розгляду справи.

З чого почати оформлення візи D?

Отримавши підтвердження від вищого навчального закладу про Ваше зарахування, починайте вирішувати візове питання. Потрібно зареєструватися в Консульстві, або звернутися до візового центру. Врахуйте, що такі питання, як відкриття довгострокової візи, акредитовані туристичні фірми не вирішують. Також, не забувайте, що в Консульстві, не важливо якого міста України, завжди місця на подачу документів дуже обмежені. Консульський збір для українських студентів скасований, але якщо відкриваєте довгострокову візу через візовий центр в Києві, або інших шести містах нашої країни, то потрібно заплатити візовий збір у розмірі €18.5. Врегулювавши питання з датою та часом подачі, потрібно починати збирати документи.

Поетапний збір та заповнення документів

1. Зробити дві фотографії 3.5см.*4.5см. 70-80% голови, з усіма деталями зачіски, анфас, на білому тлі, можна кольорову, але виконану не раніше, ніж за 180 днів, до моменту здачі документів.2. З офіційного сайту скачати, завантажити анкету (не користуйтеся іншими джерелами без допомоги професіоналів). Дуже ретельно заповнити її українською в транслітерації, польською, або англійською мовою. Вклеїти одну з двох фотографій.3. Оплатити поліс медичного страхування. Зняти з нього копію. Якщо немає повних 18-ти років, то перекласти вирішення цього питання на одного з батьків, бо страхувальником може виступати тільки повнолітній громадянин. Поліс повинен діяти по всій території ЄС, мати покриття тридцяти тисяч євро та більше.4. У банку подати запит на отримання виписки, в якій повинна значитись достатня кількість коштів на розрахунковому рахунку.5. Зробити копії закордонного та українського паспортів, також, приготувати оригінали для демонстрації.6. Якщо форма навчання платна, то докласти квитанцію про оплату, мінімум, першого семестру.7. Докласти запрошення від вищого навчального закладу.8. У призначений час, весь пакет документів передати на розгляд до компетентних органів.

Наступні дії, після здачі документів на відкриття національної візи в Польщу

Запит розглядається до десяти днів, після подачі всіх документів. Іноді, в індивідуальному випадку, Консул може приймати рішення трохи довше, до 1 місяця. При позитивному результаті, Ви отримаєте візу та закордонний паспорт назад. При негативному, в паспорті буде стояти відповідна відмітка (штамп), з цифровими та буквеними знаками. Не засмучуйтеся, звичайно, краще зробити все можливе, щоб така ситуація не відбулася, наприклад, звернутися до наших фахівців за допомогою, але і в такому випадку є рішення. Для початку, зверніть увагу на символи в штампі, саме вони можуть прояснити ситуацію тому, що ці знаки та цифри зашифровують причину. Трапляється, що проблема не настільки глобальна, просто допущені помилки при заповненні, або не вистачає якогось документа. З моменту отримання негативної відповіді, у Вас є 15 днів, для оскарження рішення. Тому, все можна змінити на краще.

Підбиваючи підсумки, звернемо увагу на те, що, такий простий на папері, процес відкриття студентської візи, може мати багато бар'єрів у виконанні. Одна невірно записана цифра, або літера, може коштувати Вам зайвого клопоту та нервів. Отримання національної візи це глобальне питання, від якого залежить, чи поїдете Ви на навчання вчасно, та, чи поїдете взагалі. Варто задуматися та віддати перевагу допомозі наших професіоналів, які гарантують відкриття візи, в нормативні терміни, бо на їх рахунку тисячі позитивних відповідей на запити, про студентську польську візу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини