Як вибрати польський ВНЗ для проходження аспірантури?

1542
Facebook Twitter
Як вибрати польський ВНЗ для проходження аспірантури?

Як підібрати область аспірантури, бажаючи отримати кваліфікацію в одному з обраних університетів Польщі? Про це вдасться дізнатися, прочитавши статтю.

Під час навчання у першому циклі, молоді люди більше довіряють інтуїції та перевагам, водночас, як вибір досліджень в аспірантурі показує сприйняття ринку праці. Мова йде не про статистику, а про професійний досвід та бажання підвищити кваліфікацію. Саме тому, наприклад, випускник напряму «Міжнародні відносини» сидить на лавці в аспірантурі з маркетингу, а людина зі ступенем магістра з данської або шведської філології здобуває знання у галузі аудиту. Як підібрати область аспірантури, бажаючи отримати кваліфікацію в одному з обраних університетів Польщі? Про це вдасться дізнатися, прочитавши статтю.

Це не дивно. У молодому віці не завжди на 100% зрозуміло, що людина хоче робити професійно. З іншого боку, якщо вже придбана практика, можна зробити висновки, що необхідно додати до неї інші навички. Тоді спектр професійних можливостей починає відкриватися, та підвищуються шанси бути запрошеними до співпраці.

Аспірантура після бакалаврату — чи можливий такий результат?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують пам'ятати, що цей варіант навчання відноситься до людей, які вже отримали вищу освіту. Тому вони можуть вступити до аспірантури після отримання ступеня бакалавра, магістра або присвоєння звання інженера, причому необов'язково на тому ж факультеті, де відбувалося навчання раніше. Формальні вимоги до кандидатів залежать не тільки від навчальної програми, а й від освітнього закладу. Ця форма отримання знань може проводитися в університеті, науковому інституті Польської академії наук, дослідному інституті або медичному центрі післядипломної освіти.

Як довго триває аспірантура у польських ВНЗ?

Відповідно до ст. 8а. Закону від 27 липня 2005 року про вищу освіту,

«Аспірантура триває не менш ніж 2 семестри». Найчастіше її тривалість не перевищує 4 семестрів, тобто 2 роки навчання. Для професійно активних людей виділити час на навчання, навіть у заочній формі, може бути досить складно. Варто також враховувати той факт, що деякі післядипломні дослідження закінчуються поданням фінальної дисертації або іспиту.

Як вибрати напрямок аспіранти?

Аспірантура вимагає фінансових інвестицій, тому добре зосередитися на тому, щоб отримати професію, яка дозволить працевлаштуватися у напрямку, котрий приносить високий дохід та моральне задоволення. Немає чітких правил при виборі напрямку. Якщо Ви вже на ринку праці, то зверніть увагу на потреби роботодавців та пошукайте області, в яких фундаментальна наукова освіта створить конкурентну перевагу. Якщо напрямок не повністю збігається з виконаною роботою, він доповнює знання, якими вже володів людина, або відкриває нові двері для досягнення мети.

Наприклад, ІТ-фахівець у невеликій компанії може вибрати вивчення спеціальності управління проєктами. На великих підприємствах управлінські навички також необхідні в ІТ-відділах. Поєднання перевірених професійних навичок зі знаннями у новій області дає багато можливостей для кар'єрного зростання.

При підборі аспірантури, варто враховувати, що навчальний план повинен бути ретельно дотриманий. Це може бути реалізовано у кожному університеті по-своєму. Вони також повинні бути важливі. Ще важливо те, щоб у викладачів був цікавий досвід роботи. Теоретичні заняття повинні супроводжуватися практичними або зустрічами з представниками влади у конкретних областях. Очікується, що сертифікат аспіранта викличе позитивні асоціації у поточного або потенційного роботодавця. Варто взяти до уваги цей аспект та перевірити, який університет має досвід, скільки випусків навчання пройшло, скільки студентів їх закінчили.

Підсумовуючи, зауважимо, що при виборі, варто керуватися інтересами. Поєднання захоплень з надійними та міцними знаннями є ключовим фактором успіху. Кар'єра робиться тими, хто розвиває сильні сторони та постійно заповнює прогалини. Вивчення нових областей покращує спілкування, та полегшує діалог у бізнесі. Це також велике задоволення для студентів аспірантури. Згодом їм вдасться стати експертами у нових областях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини