Як отримати професійний досвід? — перші кроки на ринку праці

2568
Facebook Twitter
Як отримати професійний досвід? — перші кроки на ринку праці

Вже з другого або наступних курсів варто переконатися, що у Вас буде, про що написати у резюме. Як набути досвіду, при цьому, не зашкодивши навчання? Про це Ви дізнаєтеся зі статті.

Один диплом про отриману кваліфікацію рідко гарантує, що випускник отримає роботу мрії. Молоді люди, які навчаються в європейських установах освіти, знають про це, тому прагнуть отримати досвід взаємодії у трудовому колективі, а також додаткові компетенції та м'які навички під час навчання. Вже з другого або наступних курсів варто переконатися, що у Вас буде, про що написати у резюме. Як набути досвіду, при цьому, не зашкодивши навчання? Про це Ви дізнаєтеся зі статті.

Як отримати досвід роботи в університеті?

Студенти та випускники скаржаться на те, що досвід необхідний практично у кожній пропозиції про роботу. Про це варто подумати заздалегідь, а не в останній рік навчання або на наступний день після отримання диплома. Якщо Ви підійдете до теми відповідально, та почнете слідувати професійним шляхом, поки ще вчитеся, під час пошуку роботи все окупиться.

Роботодавці очікують від випускника глибоких знань у галузі, конкретної, предметної освіченості та практичних навичок. Також мова йде про міжособистісні навички, такі як командна робота, простота встановлення відносин та навички спілкування. Якщо на початку навчання Ви не можете пройти практику або стажування в індустрії мрії або компанії, не потрібно виходити з ладу. Будь-які м'які навички можуть розвиватися не тільки під час професійної роботи відповідно до освіти.

Як отримати досвід, не працюючи на повну ставку? Рішенням можуть бути студентські обміни, участь у студентських організаціях, групах за інтересами та неурядових структурах, а також сезонна робота або підробіток. Завдяки цьому потенційний роботодавець знає, що така людина була працьовитою, амбітною, та розвивала інтереси поза наукою.

Способи набуття професійного досвіду

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертаю увагу на те, що студенти денної форми навчання часто розглядають напружений графік роботи в університеті як виправдання. Хоча може бути важко поєднувати лекції, вправи та роботу, це можливо. Як уже згадувалося, включений до резюме професійний досвід не обов'язково повинен мати на увазі оплачувану роботу з повною зайнятістю. Практики у компанії, що працює у галузі, в якій Ви хочете розвиватися або волонтерство, також будуть вагомим аргументом на Вашу користь.

Але що, якщо Ви працювали в області, не пов'язаній з обраною областю навчання? Чи повинен офіціант, бармен або касир згадувати про таку діяльність у резюме? Досвід, отриманий за межами професійної області, може у деяких випадках турбувати випускника, але у більшості випадків — це перевага. Навіть такі дії, як викладення товарів у гіпермаркеті, робота у барі чи ресторані, є сигналом для потенційного роботодавця — ця людина знає цінність грошей та має уявлення про трудову культуру, а також вміє брати відповідальність.

Як знайти роботу польському студенту без досвіду?

Є досить багато галузей, де досвід не потрібен. Студентів охоче приймають телефонні довідкові служби, тобто колл-центри. Робота телефоном, звичайно, не легке завдання. Такий момент у резюме може бути розглянутий наймачем не тільки як ознака великої дози рішучості, але і як приклад терпіння, навичок спілкування та продажів.

Хочете знайти хорошу роботу без досвіду? На початку кар'єри важко знайти повністю задовільну роботу. Однак згадайте, що у Вас виходить добре, та для переходу на наступний рівень кар'єри йдіть на деякі поступки. З чіткою метою Ви виберете той вид діяльності, який дозволить розвинути цінні навички.

Підсумовуючи, зауважимо, щоб отримати професійний досвід під час навчання, який допоможе зміцнити позиції на ринку праці, необхідно проявити наполегливість та самодисципліну. Велика кількість короткострокових заходів у ВНЗ, а також ненаукова діяльність принесуть плоди. Відкиньте відмовки, та підшукуйте місце набуття досвіду, якомога раніше, тоді ринок праці зустріне Вас з розпростертими обіймами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини