Як удосконалити польську мову під час навчання у Польщі?

8617
Facebook Twitter
Як удосконалити польську мову під час навчання у Польщі?

Дана стаття буде корисна тим, хто тільки почав вивчати польську та тим, хто хоче самостійно перейти на новий рівень знань мови.

Ні для кого не секрет, що освоїти базовий рівень польської мови для українських громадян — це досить нескладний процес. Однак, під час навчання або проживання у Польщі, можуть виникнути складності, пов'язані з мовним бар'єром. Тому що, для побудови професійної кар'єри, поглибленого навчання та повноцінного життя у Польщі, просто базового запасу знань польської може Вам не вистачити. З цієї причини, будь-яку мову, як розмовну форму, так і письмову, потрібно вдосконалювати. Існує багато методів, які допоможуть Вам поліпшити польську за короткий час. Найпоширеніші та ефективні способи ми розглянемо нижче. Тому, дана стаття буде корисна тим, хто тільки почав вивчати польську та тим, хто хоче самостійно перейти на новий рівень знань мови.

Дієві поради для вдосконалення польської мови

Фахівці UP-STUDY радять студентам звернути свою увагу на такі методи для швидкого вивчення/удосконалення польської:

1. Спілкування з носіями мови. Намагайтеся якомога більше спілкуватися зі студентами поляками. Не варто проводити, як вільний, так і навчальний час тільки у колі своїх співвітчизників. При виборі кімнати у гуртожитку, рекомендуємо віддати перевагу інтернаціональним сусідам. Дана можливість допоможе більше дізнатися не тільки польську культуру/мову, а й нюанси менталітету інших іноземних студентів.

2. Перегляд фільмів. Вибирайте фільми, які Ви вже бачили рідною мовою та котрі Вам сподобалися. Переглянувши їх польською мовою, Ви поповните свій словниковий запас та більш детально розберете структуру будову речень. Крім того, не обмежуйте себе тільки переглядами фільмів, слухайте польські радіостанції, дивіться цікаві блоги на польському ютубі та ток-шоу на телебаченні.

3. Ведення щоденника. Незвичайний та цікавий спосіб розвинути письмові навички. Даний метод дозволяє студентам швидше формувати свої думки польською мовою та стежити за своєю орфографією. Також, у майбутньому Ви можете завести свій особистий блог польською мовою, та там описувати Ваші враження про життя, навчання у Польщі.

4. Університетські курси. При кожному міжнародному інституті існують спеціалізовані гуртки з різних мов. Ці курси допоможуть Вам розібратися зі складними та незрозумілими моментами у вивченні польської, а також виправити помилки у граматиці та будові речень.

Помилки при вивченні мови

Після довгого перебування у Польщі, багато українських студентів виявляють, що їх володіння польською залишилося на тому ж рівні, та що їм досі важко висловлюватися не рідною мовою. Це відбувається, коли вони скоюють такі типові помилки:

— беруть великий обсяг інформації. Фраза «все та відразу» не підходить для вивчення мови. Необхідно приділяти рівноцінну увагу теорії та практиці по 30 хвилин у день. Підбирайте матеріал за своїм рівнем володіння польської. Не потрібно відразу брати наукову літературу або дивитися новинні репортажі;

— побоюються помилитися. Багато хто вважає, що при побудові речень, вимова відразу повинна бути ідеальною. Однак, дане судження є помилкою. Більшість, на початковому етапі відмовляються в освоєнні мови через зроблені помилки при спілкуванні або написанні тексту. Проте навчитися добре говорити, можливо тільки постійно практикуючись;

— недостатньо повторюють матеріал. Приділяти час повторенню вивченого матеріалу необхідно кожен день, а не один-два рази на тиждень.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що головне у вивченні або удосконаленні будь-якої мови — це бажання та правильний підхід. Якщо Ви знаєте, для яких цілей Вам необхідний гарний рівень польської, то результати не змусять Вас довго чекати. Крім того, серед великої кількості методів щодо поліпшення мови, Ви можете вибрати потрібний саме Вам спосіб, який сприятиме швидкому освоєнню польської.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини