Як провести час в Щецині? Цікаві місця в портовому місті

10663
Facebook Twitter
Як провести час в Щецині? Цікаві місця в портовому місті

Примітні місця, історичні та архітектурні пам'ятки, потішні будови, старовинні замки та затишні вулиці, які знаходяться в багатовіковому Щецині — все те, про що ми розповімо у цьому нарисі.

Місто в Республіці Польща, яке знаходиться в безпосередній близькості до Німеччини, поступово завойовує свою частину ринку туристичних послуг — Щецин, він же Szczecin, а тривалий час мав назву Штеттин. Раніше, він служив лише пунктом переїзду на шляху в курортні куточки. Але, поступово, все більше відвойовує частину туристичної ніші та стає кінцевою туристичною точкою, в яку люди приїжджають не тільки відпочити на узбережжі, а й подивитися визначні пам'ятки, збагатитися духовно, познайомитися з традиціями. Щецин в тандемі зі Свіноуйсьце утворює один з найбільших портів Польщі, який знаходиться на Балтійському морі. Примітні місця, історичні та архітектурні пам'ятки, потішні будови, старовинні замки та затишні вулиці, які знаходяться в багатовіковому Щецині — все те, про що ми розповімо у цьому нарисі.

Історія та пам'ятки портового Щецина

Szczecin заснований в 1243 році та має дуже вигідну локацію, оскільки, розташувався в місці, де річка Одр впадає в Щецинську затоку. Він є одним з тих польських міст, які називають «легенями РП», що означає високий відсоток озеленення міста. Не має значення, яку мету переслідує людина, яка приїхала в Щецин: налагодження бізнесу, відпочинок, ділова поїздка, варто неодмінно приділити час красивим місцям, яких тут багато, а саме:

1. Штеттинский замок. У минулому, він був резиденцією герцогів Померанії. Саме звідси надходили всі укази та відбувалося управління герцогством, аж до сорокових років XVII століття. Він важливий не тільки для поляків, а й для росіян, оскільки, в ньому була народжена Імператриця Катерина.

2. Вежа Отто фон Бісмарка. Це вежа-пам'ятник великому канцлеру Німеччини, яких в період XIX-XX століть побудували не менше 250 штук. Попри те, що їх чимало, не варто її дискредитувати, краще приділити час ці 1 данині свого століття.

3. «Белий орел» — фонтан, який розташований на площі з аналогічною назвою. Дана площа понад два століття є одним з найбільш представницьких місць в Щецині.

Приємне дозвілля для розширення кругозору в Szczecin

Є чудові місця, які служать вдалим фоном для фото, а є ті, які можуть збагатити духовно, розширити кругозір, змінити світосприйняття. Саме про цікаві місця, які здатні виконати останні зазначені функції, ми поговоримо далі:

— Національний Щецинськи музей. У Західній Померанії — одна з найбільших культурних та пізнавальних установ. В наявності має колекції, які мають міжрегіональну важливість та тому, нагороджений званням «національний»;

— Червона Ратуша. Виконана в неоготичному стилі, вона зведена відповідно до проекту архітектора з Берліна — Конрада Крупа.— Портові ворота. Спроектовані голландським архітектором ван Валльраве та виконані в стилі Бароко в 1727 році. Їх вигляд вартий того, щоб приділити їм увагу, а історія, щоб поритися в джерелах та дізнатися всю її справжність.

— Музей техніки та комунікацій. Наймолодший з чинних тут, та один з найважливіших в напрямку техніки. Історія його досить цікава, у 2004 році було закрито трамвайний депо, яке перейшло в розпорядження місцевої влади. Не виходило його реалізувати (продати), але знайшовся спонсор з Норвегії, який вклав кошти та допоміг відкрити цей музей.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, перебуваючи у цьому портовому місті, можна не тільки відпочити біля води, але й збагатитися духовно. Непідробну цікавість викликають музеї та костели, які мають багаторічну історію та виконані в різних стилях. Крім того, що активно розвивається туристичний напрямок, також, спостерігається позитивна динаміка в сфері освіти. Низький рівень безробіття та затишок — залучають іноземців не тільки відвідати його та подивитися на визначні пам'ятки, а й організувати тут свій побут, працевлаштуватися або отримати європейський диплом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини