Як пройти онлайн-реєстрацію при вступі до одного з університетів Польщі?

9359
Facebook Twitter
Як пройти онлайн-реєстрацію при вступі до одного з університетів Польщі?

У даній статті ми надамо огляд онлайн-реєстрації кандидатів на навчання в Польщі, а також розповімо про терміни подачі документів, тому вона стане у пригоді всім іноземним абітурієнтам.

Набір до вищого навчального закладу — трудомісткий та відповідальний процес, але зараз, за ​​часів настільки розвинених комп'ютерних технологій — зовсім не складний, просто вимагає уваги до деталей. Щоб надати відповідні документи до установи, попри країну її розміщення, потрібно попередньо уточнити всю необхідну інформацію на сайті освітньої структури або в офіційних представників. Все частіше українські абітурієнти прагнуть бути студентами університетів Республіки Польща, оскільки, після закінчення навчання, перед ними відкриється маса перспектив, які годі порівняти з вітчизняними. Тепер, до польських ВНЗ набір починається з електронної платформи, без якої неможливо записатися до університету. У даній статті ми надамо огляд онлайн-реєстрації кандидатів на навчання в Польщі, а також розповімо про терміни подачі документів, тому вона стане у пригоді всім іноземним абітурієнтам.

Електронна реєстрація кандидатів на навчання в університетах Польщі

У даний час, в кожній установі вищої освіти Польщі є платформа для електронного вербування, також відома як система IRK. З її допомогою кандидати на навчання реєструються у бажаному напрямку, а потім чекають результатів зарахування. Чи є використання IRK простим? Називати її вкрай складною не варто, оскільки система онлайн-набору дуже інтуїтивно зрозуміла. На кожній платформі є докладний посібник, який можна використовувати до реєстрації. Потім, потрібно почати з введення особистих даних, таких як ім'я, прізвище, адреса та інше. Вся інформація вноситься до індивідуального облікового запису. Вищезазначені дані можуть бути введені до отримання результатів за зовнішнім національним оцінюванням (якщо говорити про українських абітурієнтів). Тим більше, для зарахування до Польщі підсумки ЗНО не потрібні.

Як тільки відомі результати складання шкільних іспитів, можна вводити середні бали з профільних предметів. Після цієї дії, з'явиться можливість перейти до вибору області навчання. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що для навчання у будь-якому польському ВНЗ потрібно проходити подібну онлайн-реєстрацію, адже надалі саме з допомогою даної системи буде можливість відстежувати свої результати складання сесії, бачити графік занять та консультацій, а також бути в курсі інших навчальних моментів.

Система зарахування та терміни подачі документів до польських ВНЗ

Під час вербування варто дотримуватися дат, встановлених університетом. Для цього необхідно ознайомитися з процесом зарахування. Кожна структура освіти має свій власний сайт, де можна перевірити точний розклад. Більшість установ освіти набирають студентів двічі на рік, а терміни подачі документів можуть бути зміщені на 1-2 тижні, тому варто бути дуже уважними. Перш ніж вибрати університет, краще ознайомитися з порогами навчання. Також варто прочитати або дізнатися у посередників про обмеження у кількості місць, тому що це також може вплинути на Ваше майбутнє. Реєстрація не буде вважатися позитивною, якщо не внести комісійний збір за навчання. Варто познайомитися з прейскурантом, тому що суми можуть варіюватися для кожного університету та курсу.

Коли з'ясується, що Вас прийняли на навчання, можна надати установі відповідні оригінали документи для набору, про які також є можливість дізнатися на веб-сайті обраного університету.

Отже, плануючи навчатися в одному з університетів Польщі, Вам обов'язково доведеться пройти онлайн-реєстрацію. Щоб оформити документи для вступу до обраного ВНЗ, необхідно слідувати інструкції, яку можна знайти на сайті освітньої структури, а краще звернутися до кваліфікованих фахівців. Як показує практика, студенти, що вступають з UP-STUDY, завжди мають позитивний результат зарахування, при цьому не витрачаючи зайвих нервів та великих матеріальних засобів. Наші експерти не тільки допоможуть успішно пройти реєстрацію, а й підкажуть, як правильно підготувати та передати документи, де знайти житло та навіть проконсультують з приводу відкриття візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини