Українські банківські карти у Польщі

38197
Facebook Twitter
Українські банківські карти у Польщі

В якому вигляді краще брати з собою матеріальні засоби? Які банківські карти дозволяють розраховуватися у Польщі? Що таке подвійна конвертація та як її уникнути? Ці питання ми детально обговоримо у даній статті.

Збираючись відвідати будь-яку з європейських держав, варто приділити увагу питанню готівки. Ніхто не ризикує опинитися за кордоном без засобів до існування. Багато українців відправляються з метою проведення приємної подорожі, здобуття освіти, відвідування фестивалів різного спрямування, відкриття бізнесу, офіційного довгострокового працевлаштування до Республіки Польща. Ця держава відрізняється справедливими заробітними платами при невисоких у порівнянні з іншими країнами Європи витратами на організацію побуту. Багато з наших земляків реалізують свій потенціал у міжнародному масштабі, починаючи розвиток саме з Польщі. Попри те, на який термін Ви вирішили відправитися до РП, у будь-якому випадку стануть у пригоді гроші. В якому вигляді краще брати з собою матеріальні засоби? Які банківські карти дозволяють розраховуватися у Польщі? Що таке подвійна конвертація та як її уникнути? Ці питання ми детально обговоримо у даній статті.

Карти українських банків, якими можна розраховуватися у Польщі та інших країнах Європи

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що виїжджаючи за умовами безвіза або маючи у наявності довгострокову візу категорії D, Ви у будь-якому випадку повинні мати певну кількість коштів, або на банківському рахунку (тоді слід взяти виписку), або готівкою. При короткострокових поїздках співробітник митниці може попросити пред'явити необхідну суму грошей, щоб упевнитися у платоспроможності. У разі використання карти, варто завчасно упевнитися, що вона відноситься до однієї з двох основних міжнародних платіжних систем: Visa або MasterCard. У принципі, вітчизняні банки пропонують саме такі карти, вони відрізняються лише основною валютою розрахунку (це важливо у разі конвертації або зняття готівки). Таким чином, Visa в якості базової валюти визнає долар, MasterCard — євро.

Самі карти можуть бути, як дебетові, так і кредитні. Будь-якими з них можна розрахуватися, але головне питання криється у комісії, що стягується банком. Багато що до речі залежить від банку емітента. Важливий і клас карти. Ті, хто має преміальні та кобрендингові карти завжди мають пільги на зняття готівки, бонуси при відвідуванні аеропортів, знижки при оплаті пластиком готелів та інше.

Комісії при використанні українських карт у Польщі. Подвійна конвертація

Як вже говорилося вище, багато що залежить від банку, що випустив карту, від її типу, а також валюти, для якої вона призначена. Велика частина українських банків не стягує комісійні, якщо Ви розраховуєтесь у торгових мережах. До речі, ще один важливий момент, якщо ще не оформили карту, тільки приймаєте рішення з цього приводу, найкраще відкривати іменний пластик з чіпом, для безконтактного розрахунку. Не у всіх мережах є термінали, які читають магнітну стрічку, а це може істотно ускладнити ситуацію. Далі, частина наших банків навіть за розрахунок безготівково стягують 1% комісії. При знятті готівки вона може скласти 1,5-2 відсотка, також у залежності від банку емітента клієнт платить від 0 до 30 гривень за надання подібної послуги. Говорячи про подвійну конвертацію, це відбувається, якщо у Польщі або інших країнах Ви розраховуєтесь гривневою карткою.

У такому випадку, спочатку гроші списуються з рахунку та переводяться у валюту міжнародної платіжної системи (Visa — $, MasterCard — €), а далі з валюти у злоті. Зважаючи на це клієнт платить подвійну комісію, що є найгіршим варіантом розрахунку.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що вирушаючи до Польщі слід передчасно подумати про те, яким чином Ви будете розраховуватися на її території за товари та послуги. Найменш вигідний варіант — їхати з гривневою карткою. Оптимально, якщо подорож короткострокова, обміняти в Україні потрібну суму на злоті або взяти карту міжнародної платіжної системи, відкриту в євро або доларах. Точно те ж саме при поїздці з метою тривалого перебування. Якщо у Вас карта платіжної системи «Простір», вона не буде функціонувати за кордоном. Ще один момент, варто сповістити банк емітент про свою поїздку, точніше про те, що будуть відбуватися транзакції за кордоном, щоб операції не сприймалися ним як загроза, і не були заблоковані рахунки. У всьому іншому, маючи Мастеркарт або Віза, Ви зможете купувати те що завгодно душі у будь-якій точці Європи та навіть світу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини