Як правильно писати есе у польських університетах?

10529
Facebook Twitter
Як правильно писати есе у польських університетах?

У цій статті ми поділимося з Вами основними правилами при написанні есе, а, також, розглянемо ознаки, що відрізняють цей нарис від іншого жанру.

Під час навчання за обраною спеціальністю у Польщі, українські студенти можуть зіткнутися з таким поняттям, як «есе». Сьогодні, у польських університетах досить часто викладачі пропонують в якості завдання написати есе. Також, нерідко подібного роду твір вимагають при вступі до ВНЗ або при працевлаштуванні. Дане поняття прийшло до нас із Франції та буквально означає досвід, нарис, проба. Есе — це невеликий прозовий твір з вільною композицією, що виражає особисті міркування/враження, які підкріплені аргументами автора з різних питань та тем.

За написаним есе, можна визначити рівень грамотності людини, її світогляд, творче мислення та ступінь здатності правильно викладати думки/позицію.

У цій статті ми поділимося з Вами основними правилами при написанні есе, а, також, розглянемо ознаки, що відрізняють цей нарис від іншого жанру.

Головні ознаки есе

Есе має низку відмінних рис, тому, щоб не переплутати цю роботу з іншими творами, фахівці UP-STUDY радять звернути уваги на таку основну характеристику:

— розмір есе — це 2-7 аркушів формату А4 друкованого тексту. У роботі надають перевагу шрифту Times New Roman чотирнадцятого розміру та міжрядковому інтервалу 1,5;

— вільна форма написання. У творі вживається розмовна мова, проте заборонений сленг, скорочення слів, шаблонні фрази, легковажність тону;

— індивідуальний підхід. Тут не вітається виклад чужої думки. Головне у тексті, спираючись на чинні факти/аргументи, описати особисту думку з цього приводу;

— конкретність теми. В есе розкривають та розвивають тільки одну тему/ідею;

— прагнення до парадоксів. На думку викладачів — це одна з головних якостей есе. Для хорошої роботи бажано привнести у ній суперечливі думки/висловлювання, які б зацікавили читача або змусили б задуматися;

— різноманітність стилів. Есе можуть бути написані у науково-публіцистичному, літературно-критичному, філософському, діловому, історичному жанрі.

Принципи написання есе

Даний вид прози має просту кільцеву структуру викладу думок. Воно складається з:

— заголовок;

— вступ;

— теза та один, максимум два, аргументи до неї;

— теза — аргументи;

— теза — аргументи;

— висновок.

Також, слід врахувати такі нюанси при формуванні тексту:

1. Наявність заголовка — обов'язкова умова для есе.

2. Вступ та висновок повинні бути не затягнуті, сфокусовані на проблемі або темі, що розглядається.

3. Для досягнення цілісності роботи, необхідно виділяти абзаци.

4. Недостатня кількість деталей може погіршити якість Вашої роботи.

5. Довгі фрази не схвалюються в есе.

Після того, як твір буде складено, дуже важливо провести аналіз написаного та перевірити текст на багатослівність, помилки. Прослідкуйте, щоб у тексті не було двозначних фраз, незрозумілих оборотів, орфографічних помилок.

Підбиваючи підсумки, ми можемо зробити висновок, що за манерою, стилем та характером написання есе, можна визначити наскільки студент вміє грамотно писати, його здатності до самоаналізу та як майстерно він може висловлювати свою точку зору. Також, під час написання ефектного есе необхідно зробити упор на правильній побудові твору, заснованому на індивідуальному судженні, чіткості думок та внутрішній смисловій єдності. Спочатку, може здатися, що скласти гарне есе — це непосильне завдання, але практика говорить про те, що головне — дотримання правил написання твору, збалансованість його структури, визначення теми, мети кожного параграфа.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини