Як польським студентам написати резюме англійською мовою?

9773
Facebook Twitter
Як польським студентам написати резюме англійською мовою?

Якщо Ви не знаєте принципів написання подібного документа, може трапитися так, що на початку процесу найму, потенційний роботодавець відхилить Вашу кандидатуру. Давайте більш детально розберемося в його особливостях.

Принципи написання професійного резюме англійською мовою аналогічні принципам написання польською, проте вони не збігаються. Студенти, які здобувають освіту в університетах Республіки Польща повинні мати напоготові CV, та краще за все двома мовами. Резюме може стати у пригоді як під час навчання (для пошуку місця стажування чи підробітку), так і після нього, для тривалого працевлаштування. Маючи готове CV англійською мовою, можна розмістити його для отримання пропозицій від іноземних роботодавців. Якщо Ви не знаєте принципів написання подібного документа, може трапитися так, що на початку процесу найму, потенційний роботодавець відхилить Вашу кандидатуру. Давайте більш детально розберемося в його особливостях та відмінностях.

З чого почати складання професійного CV?

Перш ніж почати писати резюме англійською мовою, необхідно прочитати важливі вимоги, які застосовуються при створенні Curriculum Vitae. На початку, варто прочитати «Як бути успішним в інтерв'ю англійською мовою», щоб заглибитися в англомовні теми. На відміну від резюме польською мовою, англійський еквівалент не повинен включати таку інформацію, як:

— сімейний статус

— місце народження

— стать.

У польському резюме ці дані можуть бути знайдені, але вони тільки викликають непотрібне відволікання уваги читача від найбільш важливих питань. Однак включення такого типу даних до професійного резюме англійською мовою вважається дуже великою помилкою. Це може навіть призвести до відхилення документа.

В англійському резюме особисті дані можуть бути зменшені тільки до імені та прізвища. Також, розміщення фотографій призведе до відхилення кандидатури з формальних причин.

Професійне резюме в CV англійською мовою

CV англійською мовою — розділ, що поміщається завжди. Він є першим елементом резюме, який зустрічає роботодавець. Резюме завжди має бути лаконічним та коротким. Це всього лише 3-4 рядки тексту, які повинні діяти як магніт, тобто привертати увагу читача. Кращим місцем для розміщення цієї частини СV є верх документа.

Відмінності у резюме, написаному англійською та польською мовами

У CV, представленому англійському роботодавцю, не передбачено жодного польського застереження про захист персональних даних. При описі освітнього шляху англійською слід пам'ятати, що цією мовою існує відмінність між гуманітарними науками та точними предметами. Це деталі, але їх незнання означає, що Ваше резюме містить помилки. Варто переглянути сторінки зі зразками англійських резюме, запитати інших людей, що вільно володіють цією мовою, або використовувати професійний переклад.CV англійською мовою, як і польською, покликане привести до досягнення поставленої мети — отримання бажаної посади. Якщо Ви хочете, щоб резюме було ефективним, постарайтеся подумати на мить з точки зору роботодавця. Найбільш ефективним документом буде той, який точно відповідає очікуванням роботодавця. Як це зробити?

Прочитайте вакансію дуже уважно, в якій роботодавець пред'явив вимоги до кандидатів. Зверніться до кожного пункту. Читаючи це сформульоване резюме, у роботодавця створюється враження, що Ви відповідаєте всім вимогам та є ідеальним кандидатом.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на те, що важливою проблемою є запис дат у CV англійською мовою. Римські цифри не використовуються, та назви місяців записуються з великої літери. Запам'ятайте, що в Польщі немає звички додавати посилання до резюме, але у багатьох англомовних країнах, таких як Сполучене Королівство, вони поширені.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини