Як поїхати вчитися до Польщі? Вступ, університети, вартість

10540
Facebook Twitter
Як поїхати вчитися до Польщі? Вступ, університети, вартість

Практично у кожного українця, серед знайомих, друзів або родичів є ті, які зважилися здобувати вищу освіту за кордоном, безпосередньо в Польщі, і не пошкодували про це.


Абітурієнти з України розглядають навчання в польських вищих навчальних закладах через призму ідеального співвідношення між ціною і якістю. Отримання європейського диплома в країні, яка знаходиться близько не тільки територіально, а й в культурному плані — приваблива перспектива. Практично у кожного українця, серед знайомих, друзів або родичів є ті, які зважилися здобувати вищу освіту за кордоном, безпосередньо в Польщі, і не пошкодували про це. Бажаючи наслідувати їхній приклад, багато хто відчуває гостру нестачу інформації щодо особливостей вступу, тонкощів при виборі ВНЗ і свіжих даних про вартість послуг освіти — все це і обумовлює актуальність нашої статті.

Як відправитись на навчання в польські ВНЗ?

На відміну від інших європейських країн, Польща, одна з небагатьох країн, яка дозволяє вступати до вищих навчальних закладів, отримавши атестат про закінчену середню освіту. Для зарахування до ВНЗ необхідно подати документи, крім атестата зрілості, сертифікат про закінчення мовних курсів, відповідних тієї мови, на якій обрано подальше навчання тому, що запропоновані програми досліджень можуть бути як польською та англійською мовами:— англійська мова на рівні B2;— польська — на рівні B1 або B2 (залежить від конкретної установи).Польські установи вищої освіти можуть бути державної та приватної форми власності. Незалежно від цього, для знаходження на території країни навчання необхідний спеціальний дозвіл — віза. Після отримання підтвердження про зарахування учня до вищого навчального закладу, необхідно оформити польську національну візу категорії D, яка дозволити перебування на території Польщі з метою навчання і дасть можливість багаторазового в'їзду в державу. Віза видається терміном до року, після чого вимагає продовження.

Фактори, що впливають на вибір установи вищої освіти

Серед безлічі ВНЗ Польщі необхідно вибрати той, навчання в якому буде відповідати саме Вашим параметрам і критеріям доброї освіти. Варто звернути увагу на:

1. Місце локації установи. Для українських абітурієнтів варто вибирати західні міста Польщі, такі як: Вроцлав, Познань, Варшава. У них зосереджені великі центри торгівлі, бізнесу, культури та логістики. Навчання у ВНЗ цих міст підвищує шанс на гідне працевлаштування відразу після закінчення навчання.2. Позицію в найпопулярніших рейтингах серед ВНЗ Польщі та Європи.3. Форму власності: державні установи просувають польських випускників на вітчизняний ринок праці та вартість навчання дорожче; приватні заклади налагоджують контакти з міжнародними роботодавцями, з метою подальшого працевлаштування іноземних студентів.4. Вартість навчання та наявність стипендіальних програм, грантів, знижок і спеціальних умов.

Освіта в Республіці Польща коштує значно дешевше, ніж в сусідніх країнах таких як: Німеччина, Франція, Бельгія. Поїхавши вчиться в польські установи вищої освіти, можна заощадити не тільки на оплаті освітніх послуг ВНЗ, а й на проживанні, харчуванні, транспорті та інших супроводжувальних витратах. При цьому якість освіти не постраждає. Випускник отримує диплом, визнаний усіма країнами ЄС та іншими цивілізованими державами, а також можливість реалізувати свій потенціал там, де заманеться.Отже, поїхати на навчання до Польщі не так вже й складно, але, для певності вступу, краще скористатися кваліфікованою допомогою. Наші представники сприяють на всіх етапах, починаючи від вибору установи для проходження навчання, і закінчуючи інформаційною підтримкою батьків в оформленні документів з метою візиту до свого студента. Вибираючи навчання в польських вищих навчальних закладах Ви інвестуєте в своє світле майбутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини