Як перевірити свого майбутнього роботодавця?

1672
Facebook Twitter
Як перевірити свого майбутнього роботодавця?

Чому важливо перевірити свого майбутнього роботодавця та що варто врахувати студентам польських університетів, які незабаром вийдуть на локальний або міжнародний ринок праці? Поговоримо про це у статті.

У компаніях заведено перевіряти кандидатів на співбесіді, відгуки про них або онлайн-активність. Проте, потенційний працівник також може шукати інформацію про майбутнього роботодавця. Чому це важливо та що варто врахувати студентам польських університетів, які незабаром вийдуть на локальний або міжнародний ринок праці? Поговоримо про це у статті.

Навіщо приділяти час перевірці потенційного наймача?

На ринку праці роботодавці зустрічаються з працівниками, та основою для хороших відносин є знайомство. При пошуку роботи варто перевірити, чи відповідає компанія, в яку Вас запросили на співбесіду, очікуванням. Навіть якщо раніше Вам була відома її репутація, але на час довелося випустити компанію з поля зору, перевірте актуальні дані, чи змінився менеджмент та інші важливі аспекти у гіршу сторону. Таким чином, вдасться уникнути елемента несподіванки, та буде легше адаптуватися до нової ситуації.

Як повірити майбутнього роботодавця польської компанії?

Є багато способів це здійснити.

Хорошим варіантом є бесіди з людьми, які працюють або працювали у компанії. Такі зустрічі дадуть більше, ніж перегляд записів або рейтингів KRS. Але, це не означає, що останнє не може бути корисним. Однак необхідно вибрати сайти, котрі справедливо оцінюють роботодавців, на яких автори підписують ім'я та прізвище.

Щоб доповнити картину, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують вивчити, як потенційний роботодавець піклується про зв'язок в Інтернеті. Можна перевірити, чи є у компанії веб-сайт та чи присутня вона у соціальних мережах, а також проаналізувати її діяльність у цій галузі.

Інтернет-форуми також є джерелом інформації про роботодавців та ринок праці. Правда до опублікованих там думок слід підходити з обережністю та не ставитися як до істини. Компанії, як правило невеликі, використовують цей тип інструменту, щоб обмовити конкурентів. Таким чином, вони утримують клієнтів, а іноді й кваліфікованих фахівців, яких хочуть залучити. У мережі присутній фактор анонімності, тому не варто бездумно вірити прочитаній інформації.

Інтерв'ю та підбір персоналу — що вони говорять про компанію?

Заведено вважати, що співбесіда проводиться тільки для перевірки кандидата компанією. Тим часом, це працює навпаки. Зустріч з набору персоналу може бути хорошим джерелом знань про майбутнього роботодавця та стандарти, які до нього відносяться. Це може дати можливість перевірити отриману інформацію. Процес підбору персоналу говорить про ставлення компанії до співробітників. Якщо окремі етапи ясні, кандидати повідомляються про рішення рекрутера, у тому числі про відмови, можна припустити, що роботодавець ставиться до людей з повагою.

Чому важливо перевірити іноземного роботодавця?

Перевірка майбутнього роботодавця — це майже обов'язок при пошуку роботи. Якщо Ви цього не зробите, можете зіткнутися з неприємними сюрпризами та розчарованими надіями. З іншого боку, добре виконане дослідження дозволить прийняти обґрунтоване рішення та вибрати компанію, в якій зможете почати/продовжити кар'єру. Це важливо, особливо якщо Ви вибрали економічну еміграцію, та зміна роботи потребує поїздок за кордон та реорганізації життя. Необхідно перевірити цілісність майбутнього роботодавця, головним чином, для безпеки. Шукаючи роботу за кордоном, можна потрапити на нечесного брокера, та робота з ним призведе до втрати грошей, які Ви заплатите за безповоротний аванс. Однак наслідки можуть бути серйознішими. Якщо Ви використовуєте послуги агентства з працевлаштування, обов'язково перевірте, чи є воно у Національному реєстрі агентств з працевлаштування (KRAZ), та перед підписанням будь-якого контракту ретельно проаналізуйте умови від'їзду.

Підсумовуючи, зауважимо, що під час першого та наступних працевлаштувань, попри локацію, варто приділити час перевірці наймача. Це вбереже від стресів та розчарувань. До речі, у студентів польських ВНЗ є можливість звернутися до бюро працевлаштування, що функціонують при університетах, де вдасться знайти інформацію про перевірених роботодавців та доступні вакансії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини