Як отримати студентську візу в Польщу?

8527
Facebook Twitter
Як отримати студентську візу в Польщу?

Дана робота буде корисна громадянам України, які націлилися на отримання якісного європейського диплома в польських вищих навчальних закладах, та зіткнулися з питанням відкриття візи D, вперше.


Не має значення вступили Ви в державний, або приватний університет Польщі, на платне, або бюджетне відділення, отримання студентської візи — цей бар'єр, без подолання якого, Ви не зможете почати навчання в польських установах вищої освіти. Не варто хвилюватися, відкрити національну візу не складніше, ніж будь-який інший офіційний дозвіл. Головне, розібратися у всіх деталях та тонкощах, і слідувати інструкції. Також, для більшої впевненості в позитивному результаті, найкраще звернутися за допомогою до наших кваліфікованих фахівців. Дана робота буде корисна громадянам України, які націлилися на отримання якісного європейського диплома в польських вищих навчальних закладах, та зіткнулися з питанням відкриття візи D, вперше.

Що передує оформленню студентського довгострокового дозволу?

Не поспішайте подавати документи, як тільки обрали ВНЗ. Для початку, Вам необхідно врегулювати питання з вступом, підписанням договору, та оплатити перший семестр навчання (під час вступу на комерційне відділення). Лише після того, як Ви отримали запрошення (підтвердження про зарахування до лав студентів) від установи вищої освіти, починайте процедуру відкриття національної візи. Запам`ятайте, те, що Європейський союз підписав домовленість з Україною про безвізовий режим, не змінює того факту, що українцям, для здобуття вищої освіти в Європі, обов'язково відкривати студентську довгострокову візу. Записатися на подачу документів можна за місцем проживання, як в Консульство Польщі, так і в візовий центр (пункт приймання візових анкет).

Намагайтеся зареєструватися відразу після отримання підстави на візу тому, що вільні місця є в обмеженій кількості. У візовому центрі їх більше, але теж не в надлишку, тому, варто задуматися про допомогу професіоналів з UP-STUDY, які гарантують, не тільки позитивну відповідь на візовий запит, але й отримання візи D, в нормативні терміни.

Документи на студентську візу в Польщу

Якщо Ви записувалися через ППВА, то необхідно було сплатити візовий збір в розмірі 18.5 євро. Після дзвінка оператора, Вам точно відомо, до якого терміну потрібно зібрати повний пакет даних, котрий складається з наступних пунктів:1. Зробити два фотознімки. Один, вклеїти в анкету. Вони повинні бути виконані не раніше, ніж за 180 днів, до моменту подачі, на білому тлі, кольорові або чорно-білі, 35-45мм..2. Роздрукувати анкету та заповнити її англійською, польською, або транслітерацією української мови.3. Сплатити страховий медичний поліс, який повинен діяти на території всіх країн Європейського Союзу, та мати покриття в тридцять тисяч євро. Страхувальником повинен бути тільки повнолітній громадянин. Зробити копію зі страховки.4. Подати запит в банк, для отримання виписки про достатню кількість коштів на валютному рахунку абітурієнта.5. Зібрати зовнішній та український паспорти, для демонстрації їх при подачі документів, а також зняти з них копії, для докладання їх до справи.6. Як раніше було сказано, підготувати квитанцію про оплату першого семестру, та запрошення від ВНЗ.

Для осіб, які планують навчання в коледжах/технікумах, а також, університетах Республіки Польща, але не досягли повноліття за українськими законами (18 років), необхідно ще додати:— свідоцтво про народження та його копія;— письмовий нотаріально завірений дозвіл обох батьків, на перетин кордону самостійно;— дозвіл одного з батьків на виїзд, якщо другий — супроводжує студента;— документ, що підтверджує одноосібне виховання (якщо дитина на утриманні одного опікуна, або у нього не повна сім'я);— копії внутрішніх паспортів обох батьків.Термін розгляду справи до 10 днів, іноді, у виняткових випадках, до місяця. При позитивній відповіді, повертається паспорт з візою, при негативній, на визначеній сторінці проставлено відповідний штамп, який, завдяки цифрам та буквам пояснює причину відмови.

Отже, будьте готові до будь-якої відповіді при запиті на отримання студентської візи, бо одна невірно заповнена цифра або буква, може принести відмову. Дана процедура отримання візи D проста у теорії, але, при виконанні виникають складності на будь-якому з етапів. Набагато краще, скористатися допомогою досвідчених, в цьому питанні, людей, а вільний час присвятити підготовці до навчального процесу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини