Як орендувати сіті байк в Польщі? Розбираємося, що для цього потрібно

8087
Facebook Twitter
Як орендувати сіті байк в Польщі? Розбираємося, що для цього потрібно

Стаття буде корисна для туристів, а також, тих іноземців, які планують тривале перебування на польській території через те, що ми розповімо, що потрібно для оренди сіті байків в Польщі.

У багатьох європейських країнах, альтернативним видом транспорту, який є екологічним, швидким, дешевим та корисним, городяни вибирають сіті байк. Республіка Польща, також, активно впроваджує велотранспорт в систему міського користування. Все більше чиновників воєводств виділяють кошти з бюджету для того, щоб відкрити та облаштувати велодоріжки, а також, організовують тендер, переможець якого, оформить прокат сіті байків та встановить автомати для авторизації та оплати. На сьогодні, у великих польських містах, послуги оренди міських байків надає німецька компанія Nextbike, яка добре зарекомендувала себе в цій ніші, та надає послуги такого характеру не тільки в РП, а й в Німеччині, Латвії, Туреччині, Новій Зеландії та інших країнах. Стаття буде корисна для туристів, а також, тих іноземців, які планують тривале перебування на польській території через те, що ми розповімо, що потрібно для оренди сіті байків в Польщі.

Система оренди міського байка та вартість послуги

Німецька компанія Nextbike, яка відкрила прокат байків в таких містах, як: Вроцлав, Варшава, Ополе, Познань, Білосток (не обійшлося без скандалу), надає вело в оренду, за допомогою повністю автоматизованої системи. Існують й інші компанії, наприклад, WIM System, яка працює у Торуні та Жешуві, та брала участь у тендері у Білостоці, але, через те, що перша більш поширена, ми розповімо про особливості системи на прикладі Nextbike. Щоб взяти велосипед, необхідно пройти реєстрацію з допомогою особистого номера телефону (польського оператора). Після вказання номера телефону в автоматі, на телефон прийде пароль, який дозволить закінчити реєстрацію. Далі, потрібно внести на рахунок суму для оренди, яка переводиться або з банківської карти польського банку, або, здійснюючи онлайн платіж, використовуючи міжнародну платіжну карту.

Вартість прокату трохи відрізняється містами, але дуже несуттєво, та знаходиться в такому діапазоні:— перші 20-30 хвилин — безкоштовно;— наступні 30-40 хвилин — 1 зл.;— друга година — 3 зл.;— кожна наступна година — 5 зл..

Доцільність використання сіті велосипедів в польських містах

Байки даної компанії зручні у використанні, мають три швидкісних передачі та надійну гальмівну систему, правда, якою потрібно акуратно користуватися. Також, вбудований генератор, який накопичує енергію, що виробляється під час їзди, та в темний час доби дає можливість використовуватися заднім ліхтарем. Те, що в Польщі транспортна система сильно розвинена не означає, що оренда байків не має попит. Оскільки проїзд в громадському транспорті досить не дешевий, прокат сіті байка може бути гідною альтернативою, адже він: обходиться дешевше, залишає місце для більшої маневреності, зміцнює здоров'я та розвиває витривалість. На сіті байках зручно переміщатися, бо в більшості міст зроблені спеціальні доріжки, в потрібних місцях поставлені необхідні дорожні знаки.

У багатьох місцях облаштовані стоянки для байків, таких як: біля магазинів та супермаркетів, коло кафе, бістро, мілкбарів, біля входу в установи вищої освіти та в інших потрібних місцях.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що сіті байки вже давно дуже популярні в європейських країнах. Повністю автоматизована система та наявність великої кількості пунктів прокату — дає можливість скористатися послугами компанії, відразу після виникнення потреби. Якщо громадянин часто користується сіті байком, більш доцільно оформити карту, тоді не потрібно буде постійно проходити реєстрацію. Як показує практика фахівців UP-STUDY, для туристів теж не важко орендувати байк, оскільки для оплати можна використовувати міжнародну банківську карту, а для реєстрації — купити сім-карту, яка, до речі, у Польщі продається без паспорта.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини