Як оптимально дістатися з Польщі до Риги? Чим здивує латвійська столиця?

1056
Facebook Twitter
Як оптимально дістатися з Польщі до Риги? Чим здивує латвійська столиця?

Що потрібно студентам різних країн? У даній статті ми розповімо, що подивитися у Ризі, а також як оптимально дістатися з польських міст до цього європейського куточка.

Що потрібно студентам різних країн? Більшості — небагато, якісне навчання, шанс на отримання практичного досвіду під час придбання кваліфікації, додатковий заробіток та можливість безперешкодно та без великих витрат подорожувати незвіданими раніше державами. У студентів (як локальних, так і іноземних) університетів Республіки Польща все це є, та вони вдосталь насолоджуються поїздками за кордон у вихідні дні або на канікули. Дуже часто з метою огляду головних визначних пам'яток, польські студенти приїжджають до латвійської столиці. У даній статті ми розповімо, що подивитися у Ризі, а також як оптимально дістатися з польських міст до цього європейського куточка.

Як провести у Ризі уїк-енд, щоб він запам'ятався надовго?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у будь-якому місті світу є чим вразити, особливо якщо це столиці, та Рига не є винятком. Приїхавши сюди на два дні, або на місяць, Ви у будь-якому випадку знайдете заняття до душі. Для початку, варто приділити належну увагу таким примітним місцям:

1. Двір Конвенту. Він став знаменитим після того, як його увічнив у своїй картині Микола Реріх. Навіть якщо Вас складно назвати цінителем мистецтва, варто обов'язково заглянути до цього старовинного дворика, оскільки у ньому витає атмосфера історії, котра ожила.

2. Музей декоративного мистецтва. Навіть сама по собі будівля музею є ексклюзивним експонатом. Що вже говорити про те, що знаходиться

всередині?! Колекції текстилю, керамічних виробів, порцеляни, виробів зі шкіри та дерева, та багато інших творів. можна знайти у цій унікальній скарбниці.

3. Музей арт-нуво. Тут Ви зустрінете ризький югендстиль у всій красі, барельєфи будівлі надають йому витонченості, а статуї химер, маски та дракони чинять справді незабутнє враження.

4. Парк "Аркадія". Красивий парк ландшафтного дизайну у Ризі, він є улюбленим місцем не тільки туристів, але і городян. Струмочки з витонченими містками, невеликі водоспади, тінисті алеї, атмосфера повного єднання з природою не можуть не привертати увагу.

5. Ботанічний сад. Ще одна локація, яку варто відвідати приїжджим натуралістам, адже тут можна побачити унікальні рослини, неймовірні суцвіття та ексклюзивні представники флори з різних куточків світу.

6. Площа Ливів. Невелика та неймовірно затишна площа улестить Ваш погляд та подарує масу вдалих фотопоінтов на тлі кумедних різнокольорових будиночків.

Яким видом транспорту відправитися з Варшави до Риги?

Відстань у майже 670 км можна подолати як автобусом, так і літаком. Деякі найзатятіші мандрівники можуть навіть віддати перевагу блаблакару або автостопу, але тут потрібна жага пригод та попередній досвід. Що стосується поїздки автобусом, варто зауважити, що один з доступних перевізників пропонує здолати відстань з Варшави до Риги з платою у 18 євро. Водночас, авіапереліт обійдеться у 36-100 євро. Однією з головних заповідей недорогих поїздок є придбання квитків на будь-який з видів транспорту — завчасно. У такому випадку, наші експерти рекомендують постійно моніторити сайти компаній лоукостерів, подорож точно не влетить в копієчку, оскільки можна буде підібрати выдповыдну ціну та зручні дати.

На закінчення особливо зауважимо, що у Ризі є багато таких місць, які варто відвідати, відійшовши від стандартної стежки туриста. Навіть звичайна піша прогулянка, на перший погляд непримітними вуличками, може обернутися на справжню пригоду. У будь-яку пору року та при наявності будь-якої кількості матеріальних засобів, у Вас буде можливість насолодитися ризькими пам'ятками та закохатися у невимушену атмосферу латвійської столиці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини