Як написати заявку на стажування? Поради бувалих стажистів

8755
Facebook Twitter
Як написати заявку на стажування? Поради бувалих стажистів

Правильно написаний лист — це шанс пройти оплачуване стажування або практику та отримати досвід роботи. Розглянемо, яким чином потрібно оформляти заяву на стажування, щоб отримати на неї позитивну відповідь.

Студенти та випускники університетів Республіки Польща, серед яких чимало українців та інших іноземців, всіма силами прагнуть набути практичного досвіду, щоб стати більш привабливими для роботодавців. Шукаючи способи проходження стажувань, варто пам'ятати й про те, що потрібно відповідним чином оформити всі супровідні документи. Заявка на стажування відноситься до службових листів. Правильно написаний лист — це шанс пройти оплачуване стажування або практику та отримати досвід роботи. Розглянемо, яким чином потрібно оформляти заяву на стажування, щоб отримати на неї позитивну відповідь.Сучасний вимогливий ринок праці заохочує людей, які можуть швидко адаптуватися до запитів, що пред'являються роботодавцем. Стажування дозволяє роботодавцю зустрітися з потенційним працівником, а подача заявки на практику допомагає йому знайти відповідну людину на кожну відкриту посаду.

Як виглядає заявка на стажування?

Як і будь-який офіційний документ, заявка на стажування повинна відповідати певним вимогам. При написанні на комп'ютері найкраще вибирати розмір шрифту 12, шрифт Times New Roman та відстань між рядками 1,5. Після редагування тексту не варто забувати про його обґрунтування.

Якщо додаток написано від руки, що іноді трапляється, слід пам'ятати про формат, який повинен бути А4, також потрібно простежити за виключно розбірливе та акуратне виконання.

У лівому верхньому куті додатка треба надати інформацію про особу, що подає заяву на стажування на конкретне робоче місце. Кандидат повинен вказати своє ім'я, поточну адресу (у разі іноземців, — це місце мельдовання), а також контактні дані — номер телефону та адресу електронної пошти.

У правому верхньому куті потрібно поставити дату.

Нижче дати, справа, вкажіть адресата заяви — наприклад, директора обраної компанії — разом з адресою.

У середині сторінки під одержувачем слід дати назву зверненню: ЗАЯВКА НА СТАЖУВАННЯ.

Далі, слід викласти фактичний зміст заявки. В ідеалі, його варто розділити на три абзаци:

  • обґрунтування запиту — кілька речень про себе. Можна поділитися успіхами, вказати очікування та плани, закладені при проходженні стажування тільки на даному підприємстві;
  • наприкінці, як правило, претенденти на стажування висловлюють подяку за проявлений інтерес до своєї кандидатури.

Під заявою про проходження практики на правому боці потрібно розмістити власноручний підпис, у будь-якому випадку, навіть якщо лист написано на комп'ютері. З цієї причини заявка повинна бути доставлена ​​особисто або поштою, переважно рекомендованим листом, з підтвердженням отримання.

Внизу документа, ліворуч, доречно перерахувати необхідні додатки, наприклад, резюме, сертифікати та інші документи, необхідні роботодавцю.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що людина, яка вирішила подати заявку на стажування, повинна готувати документ з великою обережністю. Естетичний лист, без орфографічних помилок, написаний відповідно до офіційних вимог, напевно, приверне увагу працедавця, який запросить кандидата на співбесіду. Не варто також забувати про слова, що вказують на повагу до людей, до яких складено звернення — пан, місіс, директор та інші, — завжди, з міркувань ввічливості, варто писати з великої літери.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини