Як написати резюме (анотацію) дипломної роботи, закінчуючи навчання в одному з польських університетів?

8379
Facebook Twitter
Як написати резюме (анотацію) дипломної роботи, закінчуючи навчання в одному з польських університетів?

У поточній статті буде представлена ​​одна з частин наукового тексту, її особливість та специфіка написання, щоб полегшити студентам-випускникам створення першого об'ємного проекту.

Написання дипломної роботи в університеті непросто, попри країну навчання та обрану спеціальність, адже це об'ємний процес, який вимагає повної концентрації та докладання великих зусиль. Проблема з цим типом наукового тексту пов'язана з людьми, які вперше вступають у контакт з подібним форматом, такими як майбутній бакалавр та інженер. Складність в основному проглядається крізь призму багатоелементності, з якою доводиться стикатися під час створення проекту. У поточній статті буде представлена ​​одна з частин наукового тексту, її особливість та специфіка написання, щоб полегшити студентам-випускникам створення першого об'ємного проекту, тому, як написати тези, вдасться дізнатися вже сьогодні.

Резюме бакалаврату або магістерської дисертації

Короткий виклад дипломної роботи, яким є тези (резюме) можна назвати абстрактним. Він являє собою коротку замітку, яку потрібно створити після завершення основного тексту проекту. Зазвичай ця частина вставляється перед початком основного тексту, але є також випадки, коли анотація бакалаврату або магістерської дисертації міститься наприкінці, все залежить від вимог конкретного польського університету. Як можна здогадатися з назви поняття, це резюме повинно коротко схарактеризувати результати проведених досліджень.В основному, при виборі польськомовного курсу навчання, анотація для бакалаврату або магістерської дисертації пишеться польською мовою, але не завжди. Це питання залежить від того, яким напрямкам було надано перевагу — може статися так, що університет зажадає перекладу тексту на англійську.

Сам текст повинен відповідати певним вимогам — однією з них є кількість слів, яка становить від 150 до 600. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що вкрай важливо вписатися у неї, щоб проект став доступним для захисту. Коли справа доходить до контенту та самої мови, потрібно пам'ятати, що використовуються лише наукові концепції, написані у безособовій формі.

Анотація дисертації — структура

Написання резюме для дипломної роботи є складним етапом проекту. Однак, якщо скористатися відповідною схемою, можна полегшити його створення. Необхідно почати, визначивши проблему проекту та мета дослідження. Як тільки пройдено цей етап та написано близько 2-3 речень, слід описати метод, який використовувався для отримання знань. Далі варто коротко описати дослідження. Після цієї частини формулюється кінець — потрібно включити короткі та ключові результати та висновки, які можна зробити з усієї роботи.

Резюме та ключові слова

Ключові слова польською мовою повинні завжди включатися до дипломної роботи. Це важливі фрази, з якими зв'язується наукова робота (текст проекту). Це необхідно робити для того, щоб після захисту диплома та поміщення його до архіву, студенти наступних курсів, молоді викладачі та інші зацікавлені особи могли без проблем за допомогою ключових слів знайти цю тезу.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що кожен університет готує спеціальні інструкції для написання дипломних дисертацій для своїх студентів. Він містить більшість необхідних специфікацій, але, на жаль, у ньому немає всього. З цієї причини, рекомендуємо стежити за нашими статтями, та Ви неодмінно дізнаєтеся, як зробити бібліографію та як написати введення до диплома бакалавра, а також багато іншої корисної інформації.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини