Як легко отримати роботу студенту, якщо ти з України?

5800
Facebook Twitter
Як легко отримати роботу студенту, якщо ти з України?

Для того, щоб після навчання влаштуватися на роботу мрії, необхідно правильно підібрати ВНЗ та спеціальність, а також приділити увагу іншим важливим деталям, про що ми більш детально поговоримо у цій статті.

В Європі є звичайною практикою, що студенти починають підробляти ще з університетської лави та згодом плавно переходять до постійного працевлаштування в обраному напрямку. Вступаючи на навчання за кордон, більшість учнів розраховують на те, що після отримання диплома вони залишаться працювати у країні здобуття вищої освіти або знайдуть відповідну вакансію далі в інших державах. У такому баченні українці не є винятком, та це зрозуміло, оскільки на Батьківщині дуже складно йдуть справи з роботою, тим більше з гідною оплатою праці. Для того, щоб після навчання влаштуватися на роботу мрії, необхідно правильно підібрати ВНЗ та спеціальність, а також приділити увагу іншим важливим деталям, про що ми більш детально поговоримо у цій статті.

Де варто вчитися українцям, щоб потім швидко працевлаштуватися?

Не має значення яку європейську країну вважає за краще абітурієнт, якщо вибір припав на державну установу вищої освіти, варто розуміти, що з пошуками роботи у країні навчання виникнуть складності. Чому? Все просто, державні університети просувають локальних студентів на вітчизняний ринок праці, водночас як іноземцям необхідно докласти колосальні зусилля, щоб забезпечити себе роботою. Точно так само йдуть справи у студентів з України, які навчаються в польських державних університетах, тому, варто детально задуматися над питанням: «У який польський ВНЗ перспективніше вступати українцям: приватний чи державний?». Щоб мати відкритий шлях на міжнародний ринок праці після закінчення освітньої структури РП, студентам з України та іншим іноземцям краще вибирати приватні університети.

По-перше, саме такі ВНЗ просувають своїх студентів на міжнародний та глобальний ринок праці. По-друге, завдяки договорам та обопільним угодами з іноземним бізнесом та іншими партнерами, приватні (міжнародні) університети просувають учнів до міжнародних корпорацій. По-третє, вартість навчання у непублічних ВНЗ Польщі значно нижче, причому вони не поступаються в якості та мають індивідуальний підхід до кожного студента.

Що робити під час навчання, щоб легко отримати роботу?

Правильно вибрати місто для навчання, ВНЗ та спеціальність — це тільки початок шляху. Щоб вийти на ринок праці конкурентоспроможними кадром, необхідно всіляко проявляти активність під час навчання. Пошук роботи для студентів буде легше, якщо вони будуть:

— брати активну участь у ярмарках вакансій, відкритих бізнес-зустрічах та інших подібних заходах;

— звертатися до бюро кар'єри та інших подібних структурах, які працюють при більшості ВНЗ, з метою проходження додаткових тренінгів з психології бізнесу, отримання навичок складання резюме та спілкування на співбесідах;

— брати участь у програмах міжнародного обміну студентами та інших проектах мобільності;

— займатися науковою та дослідницькою діяльністю, мати членство в клубах за інтересами.

Знайти роботу для українського студента у Польщі не складно, але необхідно докласти зусиль, бо просто не дається нічого. Фахівці UP-STUDY рекомендують студентам, які бажають побудувати стрімку кар'єру постійно вчитися та вбирати крім наданої інформації й інші знання, отримувати додаткові навички, всіляко проявляти свої таланти та заводити корисні знайомства.Отже, щоб серед сотні інших претендентів виділити свою кандидатуру потрібно старанно вчитися та розвиватися. Українцям варто вибирати приватні ВНЗ, оскільки вони відкриють двері на міжнародний ринок праці. У непублічних університетах набагато простіше розкрити свій потенціал, оскільки викладачі знаходять підхід до кожного учня та тим самим передають максимум знань та досвіду, готуючи зі студентів професіоналів для глобального ринку праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини