Як купити автомобіль на польській реєстрації?

8008
Facebook Twitter
Як купити автомобіль на польській реєстрації?

Стаття буде корисна для всіх іноземців та українців, які планують довгострокове перебування на польській території, та бажають придбати власну машину, бо ми детально розглянемо питання покупки машини на польській реєстрації.

Купити автомобіль — це мрія майже кожного дорослого, адже з'являється багато можливостей для маневру. І, якщо в Україні досить складно накопичити необхідну суму, навіть на перший внесок по кредиту, то, в Республіці Польща, справи йдуть інакше. По-перше, автомобілі на вторинному ринку значно дешевше, по-друге, для іноземних громадян, практично, немає обмежень, та не потрібно додаткових дозволів. То чому, переїхавши на тривалий час в Польщу, Ви повинні відмовляти собі в такому необхідному засобі пересування? Стаття буде корисна для всіх іноземців, в тому числі й українців, які планують довгострокове перебування на польській території, та бажають придбати власну машину, бо ми детально розглянемо питання покупки машини на польській реєстрації.

Документальна сторона придбання авто в РП

Автомобіль — це засіб пересування, який дозволить Вам без проблем дістатися до роботи, їздити по місту з метою вирішення своїх справ в кілька разів швидше та комфортніше, мати можливість подорожувати на вікенд, навіть в інші країни. Тому, якщо Ви приїхали в Польщу на тривалий термін, будь то на навчання, роботу або ПМП, якщо є можливість, можете вільно охазяйнуватися машиною. Для цього, потрібні наступні документи:

1. Закордонний паспорт.

2. Доказ легальності перебування на території РП (віза, Карта Побиту, ПМП, Карта резидента країни).Крім того, що вартість авто на польському авторинку нижче, ще, при покупці машини за кордоном, в країнах Євросоюзу, їх розмитнення обійдеться 3-4 рази дешевше, ніж та ж процедура, в Україні.

Так, автотранспорт середньої якості, можна придбати за кілька накопичених заробітних плат. Щоб зареєструвати куплену машину, потрібен наступний пакет документів:— договір про купівлю-продаж рухомого майна;— документи на авто, які були актуальні раніше;— старі номерні знаки;— прописка без права на майно (мельдунек).Для того, щоб пройти реєстрацію, необхідно звернетися з цим пакетом даних до міської адміністрації, або муніципальних органів (гімн).

Чи можна експлуатувати авто на польській реєстрації в Україні?

Теоретично так, але це трохи обтяжливо і не особливо комфортно. Розглянемо два варіанти розвитку подій:1. Ви купили авто, перебуваючи в Польщі на підставі короткострокової візи. За законодавством, Ви не можете його самостійно зареєструвати, тому необхідно реєструвати авто на правах співвласності, разом з поляком. Це не дуже зручно, тому що кожні 10 днів, потрібно буде перетинати кордон з РП, бо український закон дозволяє саме такий термін, для транзиту країною.2. Купили машину маючи довгострокову візу, мельдування, та пройшли реєстрацію. В такому випадку, користуватися машиною можна й на Батьківщині, протягом 2-х місяців, а вже по закінченню, перетнути кордон.

В обох випадках, якщо не вкластися в термін, чекають великі неприємності. Також, авто не можна використовувати в комерційних цілях (перевозити товар, здавати в оренду, віддавати за домовленістю в експлуатацію). Додатково, потрібно сплатити страховий поліс та технічний огляд. На українській території можуть бути часті зупинки від співробітників поліції, з метою перевірки Ваших документів.

Підсумовуючи, варто зауважити, що, купувати авто для використання його на території РП, дуже зручно та доступно в плані оформлення документів та вартості. Але, якщо його перевозити на Батьківщину, постійно буде потрібно перетинати кордон та втомитесь від перевірки документів. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що законодавство Польщі дуже лояльно ставиться до іноземців, тим більше, до українців, тому, для придбання машини не потрібно додаткових дозволів, досить, підтвердження легального перебування в країні та авто стане Вашим.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини