Черга на отримання довгострокової візи в Польщу. Як прискорити процес?

12272
Facebook Twitter
Черга на отримання довгострокової візи в Польщу. Як прискорити процес?

Є кілька структур, через які можна подавати документи для відкриття довгострокового дозволу, в яких різні терміни його видачі, про котрі ми більш детально поговоримо в даній статті.

Прийнявши рішення здобувати вищу освіту в Республіці Польща, варто завчасно подбати про відкриття національної польської візи категорії D. Для тих громадян України, які не розібралися в тонкощах безвізового режиму, особливо підкреслимо, що, плануючи тривалий час перебувати в РП з метою навчання або роботи, без візи не можна обійтися. Безвіз передбачає короткострокове (до трьох місяців) відвідування європейських держав без можливості влаштуватися на роботу. На сьогодні, коли є деякі затримки у видачі закордонних паспортів, потрібно починати процедуру оформлення візи відразу, після отримання зарахування в освітню структуру. Є кілька структур, через які можна подавати документи для відкриття довгострокового дозволу, в яких різні терміни його видачі, про котрі ми більш детально поговоримо в даній статті.

Куди подавати пакет документів на візу?

На сьогодні, студенти можуть подавати документи на отримання довгострокового дозволу на перебування в Польщі відразу після отримання підтвердження зарахування. Пакет необхідних даних можна подавати в дві відповідні інстанції:

Консульство Республіки Польща в Україні;

— Пункт приймання візових анкет (візовий центр).

Варто зауважити, що прискорити процес можна подаючи документи через візовий центр, оскільки, в них більше місць та, відповідно, вільних дат. У Консульстві кількість місць менше в 2-3 рази. Процедура виглядає практично однаково, але різниця все ж є. Кілька років тому можна було оформити візу через акредитовані туристичні фірми, але сьогодні, такі повноваження у них вилучили, адже претендент повинен особисто передавати всі документи та забирати їх самостійно.

Як виглядає процедура подачі документів в обох структурах:

1. Консульство Польщі. На офіційному сайті необхідно вибрати Консульство та вільну дату подачі документів. Заповнити анкету претендента. Роздрукувати заповнену анкету вклеїти в неї фотографію. Докласти належні документи, що залишилися та подати всі в обраний раніше день. Чекати результату.

2. Візовий центр. Оплатити послуги сервісного центру в розмірі 18.5 євро в одному з двох банків: ІДЕА або Кредо. До речі, при оплаті потрібно вказати номер закордонного паспорта, в який буде внесена віза, прізвище та ім'я, а також, контактний номер телефону. Після проплати, з кандидатом зв'яжеться оператор, який підбере зручну та вільну дату. Далі, збирати потрібні документи та подавати їх в призначений час. Не має значення, через яку структуру були відправлені всі дані, в разі відмови є можливість оскаржити результат протягом 15 робочих днів.

Якщо цього не відбулося, результат залишається остаточним. Для того, щоб розуміти, з якої причини сталася відмова, необхідно детально розглянути штамп про відхилення запиту, саме літери та цифри допоможуть прояснити ситуацію. Для того, щоб оформити та подати відповідні дані в належному вигляді, краще звернутися до кваліфікованого помічника, яким є компанія UP-STUDY. Завдяки інформаційній підтримці наших фахівців, кожен студент може бути впевненим у позитивному вирішенні візового питання.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що прискорити процес отримання довгострокового дозвільного документа можна лише записавшись до візового центру і то в разі, якщо в країні не було великого ажіотажу. Безвіз не звільняє студентів та фахівців з довгостроковим контрактом від отримання національного Шенгену. Крім того, що розглянутий документ дозволяє легально жити та вести свою діяльність в Польщі, також, він відкриває можливість претендувати на Карту Побиту та безперешкодно пересуватися Європою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини