Як довго може тривати навчання у польському університеті?

2442
Facebook Twitter
Як довго може тривати навчання у польському університеті?

Різні області можуть мати різні формули та програми, тому їх тривалість також буде відрізнятися. Що потрібно знати про тривалість навчання? Відповідь на це питання Ви дізнаєтесь прочитавши статтю.

Почавши навчання, особливо в іноземній установі освіти, студенти занурюються у захоплюючу пригоду. Мета — отримати цінні знання, вищу освіту та наукове звання. Учнів польських ВНЗ чекає багато роботи, яка займе певний час. Скільки років потрібно провести в університеті, щоб закінчити навчання? Звичайно, це залежить від обраної сфери та інших чинників. Подивімось, як довго може тривати навчання в університеті РП, яким все частіше віддають перевагу українці та інші іноземці, котрі бажають придбати якісну європейську освіту!


Коли студент починає навчатися в університеті, він повинен очікувати, що витратить на це кілька років. Це у тому випадку, якщо збирається його закінчити. Рік в установі освіти не є календарним, та самі навчальні роки розділені певним чином. Більш того, різні області можуть мати різні формули та програми, тому їх тривалість також буде відрізнятися. Що потрібно знати про тривалість навчання?

Навчальний рік у будь-якому з університетів Республіки Польща

Період дидактичних занять в університетах називається навчальним роком. Як і у разі спортивних сезонів, рік в університетах зазвичай описується як поворот дворічного періоду, наприклад, 1997/1998 або 2019/2020. Це пов'язано з тим, що навчальний рік ділиться на два семестри: зимовий та літній. Кожен новий рік стартує на початку жовтня, у зимовому семестрі, та закінчується наступного року, у літньому семестрі, приблизно у середині червня.

Семестри та навчальний рік — це основні одиниці, які необхідно знати, щоб визначити, як довго триватиме навчання. Семестри відокремлюються один від одного тримісячними святами (липень, серпень, вересень) та екзаменаційними сесіями (зазвичай близько 2 тижнів) та корекційним сесіями (близько 1 тижня) після закінчення кожного з них.

Перший (бакалаврат) та другий (магістратура) ступені навчання

Деякі напрямки діляться на два етапи. Закінчення одного з них вже забезпечено університетською освітою та статусом бакалавра або інженера. Бакалаврат триває 3 роки, тому повних 6 семестрів. Інженерне навчання 3,5 року, тому буде проходити 7 семестрів.

Другий етап навчання — ступінь магістра. Якщо обраний курс слідує за навчанням у бакалавраті, потрібно продовжувати ще 2 роки або 4 семестри. Однак, якщо вже є звання інженера, тоді магістратура складе 3 семестру протягом 1,5 академічних років. Отже, навчання у магістратурі може тривати від 3 до 5 семестрів.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що після отримання ступеня бакалавра у студента немає вченого назви, записаного перед ім'ям. Тільки після закінчення другого ступеня молодий спеціаліст стає магістром (майстром). Завершення інженерних досліджень гарантує, що в учня вже є звання інженера.

Існують дослідження, програма яких не розбита на дві частини, та для їх завершення Ви повинні приділити більше часу. Більшість напрямків у цій формулі пов'язані з лікуванням, наприклад, ветеринарною медициною або медициною. Є інші дослідження, які не можна розділити на два етапи, в їх числі юриспруденція. Такі напрямки можуть тривати від 9 до 12 семестрів, а значить від 4,5 до 6 років.

Докторський ступінь у польському університеті

Якщо дійсно сподобався університет, та виявилося, що саме з академічною спільнотою хочеться зв'язати майбутнє, то доречно отримати докторський ступінь.

Щоб цього досягти, необхідно додати як мінімум ще два роки до часу в університеті. Навчання для досягнення третього ступеня може тривати до 4 років, плюс, у деяких випадках, ще два. Це пов'язано з тим, що для отримання докторського ступеня докторанти повинні проводити інноваційні, оригінальні дослідження, які іноді можуть затягнутися. У цьому випадку навчання триває 4-12 семестрів в університеті.

Підсумовуючи, зауважимо, що як можна побачити, для того, щоб отримати вищу освіту, студента чекає кілька років навчання. Чи варто це витрачених зусиль? Все залежить від прихильності та пристрасті. У будь-якому випадку, при плануванні майбутнього та прийнятті такого важливого рішення, як початок навчання, корисно знати, скільки часу Ви проведете в університеті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини