Пільги та соціальні програми для іноземців у Польщі

10318
Facebook Twitter
Пільги та соціальні програми для іноземців у Польщі

Вчитися у польських ВНЗ можна абсолютно безкоштовно, або з дуже доступною платою, а як саме цьому сприяють соціальні програми та на які пільги можуть розраховувати іноземці в університетах цієї країни.

Одним з великої кількості плюсів навчання в університетах Республіки Польща, яким віддають перевагу багато іноземців, особливо з країн СНД є особлива увага до практичної сторони обраної професії. Це важливо, оскільки у країнах пострадянського простору все ще продовжують фактично завалювати студентів теоретичними основами, а як їх застосовувати на ділі, багато хто не розуміє. Також, іноземці вибирають Польщу, оскільки саме у ній освіта обходиться недорого, ба більше, є можливість при певних обставинах отримати пільги, взяти участь у соціальних програмах, завоювати гран, що допомагає здешевити навчання та використовувати інші переваги, доступні нерезидентам країни. Вчитися у польських ВНЗ можна абсолютно безкоштовно, або з дуже доступною платою, а як саме цьому сприяють соціальні програми та на які пільги можуть розраховувати іноземці в університетах цієї країни, ми детально розповімо у даній статті.

Доступні соціальні програми та інші варіанти, що дозволяють навчатися у Польщі задешево

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY не втомлюються підкреслювати, що вибираючи отримання освіти у Польщі завжди можна знайти варіант, який допоможе скоротити витрати, як навчальні, так і поточні. Попри те, який обрано ВНЗ, форма навчання та спеціальність, шанс на знижки є завжди. Для початку потрібно проаналізувати набір документів та рівень знань, яким володіє кожен кандидат. Якщо є підтвердження польських коренів — Карта Поляка, можна підшукувати державну установу освіти, соціальні програми від уряду Рідної держави або сторони, котра приймає та спробувати свої сили у завоюванні місця на бюджетному відділенні або стипендії. У разі високих результатів навчання у школі, вибирати можна університет будь-якого типу власності, головне — щоб була можливість себе проявити, наприклад, завоювати грант, отримати безкоштовне місце від меценатів, завоювати аматорську стипендію, яка виплачується майбутнім роботодавцем та інше.

Взагалі, кожна держава та фонди розробляють соціальні програми навчання, які можуть стосуватися конкретного напряму, спеціальності, ВНЗ або іноземців певної країни, та Польща тому не виключення, тому, перед вступом, варто приділити увагу пошуку можливостей. Також нагадуємо, що компанія UP-STUDY зважаючи на сприяння нашим співвітчизникам при вступі, часто, разом з ВНЗ-партнерами готує проекти, що дозволяють економити, тому варто стежити за акціями та пропозиціями нашого центру.

Які знижки здатні отримати студенти польських університетів?

Кожен студент установи освіти Польщі, після врегулювання всіх деталей з вступом, повинен отримати легітимацію, котра надалі вимагає підтвердження чинності за допомогою складання сесії. Вона у свою чергу дозволяє претендувати на знижку при оформленні будь-якого типу проїзного квитка у громадському транспорті, яка становить 50%. Також, студенти можуть оформляти пільговий проїзд на залізничному транспорті — 51%, але лише до 26-річчя. Що стосується знижок від кінотеатрів, лабораторій, виставкових центрів та інших місць культурного дозвілля, вони можуть варіювати у залежності від міста та установи 20-80%.Отже, вступаючи до Польщі, іноземці можуть розраховувати не тільки на якісну освіту, а й на участь у різних соціальних проектах.

Не варто забувати про можливості завоювання гранту, стипендії або безкоштовних місць, виділених різними фондами, меценатами, посередницькими компаніями та іншими суб'єктами, що сприяють отриманню польського диплома задешево. Також, студенти завжди можуть розраховувати на знижки завдяки легітимації, та з ініціативи окремих підприємств, що є приємним бонусом до цікавого навчання за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини