Як боротися з крайніми термінами в університеті? Керівництво

1138
Facebook Twitter
Як боротися з крайніми термінами в університеті? Керівництво

Для більшості студентів, навчання — велика зміна у житті. Як повернутися на шлях успіху у навчанні? Що стане у пригоді у процесі навчання та складання сесій? Поговоримо про це у статті.

Для більшості студентів, навчання — велика зміна у житті. Навчальної етики, котра вже існує, а також підходу до розв'язання різних питань може бути недостатньо. Деякі учні університетів Республіки Польща усвідомлюють подібне тільки тоді, коли ситуація здається безнадійною. Як повернутися на шлях успіху у навчанні? Що стане у пригоді у процесі навчання та складання сесій? Поговоримо про це у статті.

Організація навчання під час придбання кваліфікації в одному з обраних університетів Польщі

Частина проблем, у студентів, особливо першого року навчання, виникає через погану організацію процесу або її відсутність. Молоді люди, котрі вперше стикаються з безліччю обов'язків, які з'являються наприкінці семестру, не пристосовані до такої ситуації. Ускладнюється наближення сесії ще й часом, адже це або літня пора, коли хочеться відпочивати біля водойми, або зимовий час, період катання на лижах/сноубордах та святкування Різдва Христового, Нового Року, Водохреща та інших урочистостей. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють для студентів, які бажають отримати від навчання у РП максимум, що дослідження завжди повинні бути у пріоритеті. У рамках профілактики, а не розв’язання проблем, котрі вже виникли, варто добре підготувати план на щотижня.

Видалення завдань дозволить судити про масштаб обов'язків та допоможе нічого не упустити. Це найкраще рішення, ніж сліпа робота над усім відразу, що призводить до збільшення проблем та невирішених завдань.

Зниження відповідальності за освіту

Навчання — час, коли студенти прагнуть показати самостійність, дорослість та поспішають вийти з-під батьківської опіки, забезпечуючи гідне майбутнє. Часто це закінчується тим, що учні ВНЗ вкладають час та сили у побічні проекти, покладаючи на себе багато обов'язків. Робота, університет, розвиток хобі, наукові клуби... студент хоче мати час для всього, але іноді потрібно переглянути пріоритети та від деяких речей відмовитися на користь більш істотних.

Тримайте руку на пульсі та постійний зв'язок з викладачами

Дати навчання повинні бути дотримані. Вони не визначені випадково, від цього залежить репутація в очах вчених, що працюють в університеті. Бувають ситуації, коли студент не встигає завершити проект вчасно, тому краще підтримувати зв'язок з викладачами, науковими керівниками, лекторами та іншими членами академічного персоналу, які проводять заняття будь-якого типу.

Лист лектору, в якому студент визнає, що має проблеми з предметом або запізненнями, може врятувати від неприємностей на сесії. Терміни встановлюються з певним запасом, та вчені не бажають нічого змінювати, якщо допомога не потрібна.

Що робити, якщо студент не складає іспит у польському університеті?

Якщо один або кілька предметів не пройдено, не складайте зброю. Це може бути першим збоєм у навчальному житті, але у ВНЗ таке трапляється. Одним з рішень є «умова для навчання» (warunek na studiach), яка дозволить продовжити здобуття освіти, попри отримання незадовільної оцінки. Якщо не вдалося скласти іспит, є спеціально відведений час для поліпшення результату, правда варто пам'ятати, що повторні спроби потрібно оплачувати, а сума залежить від кредитів на виділений предмет. Чим більше виділено годин на вивчення дисципліни відповідно до навчального плану, тим вище буде плата, яку потрібно внести до каси обраного навчального закладу.

Підсумовуючи, підкреслимо, що у разі виникнення проблем з навчанням, відмова не завжди є хорошим рішенням. Попри труднощі, краще подумати про упущення, скласти план з усунення помилок, боротися з неорганізованістю та лінню, можливо вивчити тайм менеджмент, тому що, пізніше з'ясовується, що ситуація не була такою безнадійною, як здавалося. Подолавши перешкоди, Ви будете ближче до заповітного європейському диплому та великих можливостей, які він здатний відкрити.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини