Інтернет-банкінг — визначення, вплив на ринок праці Польщі. Які фахівці будуть мати попит?

930
Facebook Twitter
Інтернет-банкінг — визначення, вплив на ринок праці Польщі. Які фахівці будуть мати попит?

Яким чином він може впливати на ринок праці Польщі, якій віддають перевагу українці, а також фахівці, котрі відбулися, які прагнуть працювати з кращими умовами? Розглянемо це у статті.

Форма обслуговування, пропонована банками, що складається з доступу до рахунку за допомогою електронних пристроїв, таких як банкомат, комп'ютер, POS-термінал та телекомунікаційні лінії, включаючи Інтернет і є всім відомим Інтернет-банкінгом. Центральне статистичне управління Республіки Польща дає йому саме таке визначення. Прогрес не стоїть на місці, тому ми стикаємося з таким типом банкінгу практично щодня. Чим електронний банкінг є на практиці? Наявність рахунків у цій формі дає багато можливостей. Ви маєте доступ до матеріальних коштів 24 години на добу. Можна вводити певних одержувачів переказу для прискорення транзакцій, переглядати історію торгових засобів, накопичених на рахунку у будь-який час. Онлайн та мобільний банкінг надають можливості для покупок у валюті, відмінній від національної валюти країни. Яким чином він може впливати на ринок праці Польщі, якій віддають перевагу українці, що бажають вчитися у цій європейській країні з подальшим працевлаштуванням, а також фахівці, котрі відбулися, які прагнуть працювати з кращими умовами? Розглянемо це у статті.

Про що говорять статистичні дані щодо інтернет-банкінгу?

Статистика показує, наскільки важлива роль електронного банкінгу у Польщі. Моніторинг банків за 2018 рік Центрального статистичного управління показав, що на кінець 2018 року, у банків було 17,3 мільйона активних клієнтів. З них 91,7% (15,9 млн.) були приватними особами та 8,3% (1,4 млн.) клієнтами з сектора МСП11. У 2014-2018 роках кількість активних клієнтів BI збільшилася на 28,2%, тоді як середня динаміка склала 106,8.

Польський ринок праці та електронний банкінг

Чи існує загроза для банківських працівників через те, що багато операцій переносяться в Інтернет, иа всі перекази та транзакції на рахунку можуть виконуватися клієнтом автоматично? Зміни у зайнятості були вказані у наведеному раніше рапорті. Це показує, що «зайнятість у банківському секторі Польщі на кінець 2018 року було нижче на 2,7%, ніж роком раніше, та склала 164024 особи. У комерційних банках зайнятість скоротилася на 3,0% та склала 132905 осіб. У кооперативних банках зайнятість скоротилася на 1,0% до 31119 осіб. Серед виділених груп комерційних банків загальна чисельність працівників збільшилася у банках з 100% часткою іноземного капіталу на 2,1%. В інших групах банків відбулося зниження загальної зайнятості. Загальна зайнятість у головному офісі банку збільшилася (на 0,7% більше, ніж роком раніше) та на кінець 2018 року склала 76896 співробітників. У комерційних банках число співробітників у штаб-квартирі збільшилася на 0,8% та на кінець 2018 року склало 62052 особи. Робота у банку, хоча й у менших масштабах, все ж необхідна для належного обслуговування клієнтів. Навіть у тих випадках, коли відбувається збій системи або користувач не може виконати процес. Сама процедура відкриття та закриття рахунків, очевидно підтримувана додатками та веб-сайтами, все ще вимагає прийняття та перевірки людьми у багатьох випадках. Зважаючи на це, якщо Ви вибрали відповідні дослідження в одному з польських університетів, не варто панікувати, професія не є надмірною та має перспективи розвитку. Природно, у такому випадку найкомфортніше почуватися будуть фахівці ІТ, які розробляють, тестують та впроваджують програми та інші інструменти для обслуговування Інтернет-банкінгу.

Отже, фахівці UP-STUDY помічають, що електронний банкінг створює можливість для освоєння нових позицій. Перш за все, фінські компанії у Польщі розвивають технології, які використовуються у банківському секторі. Люди, що мають роботу у сфері електронного банкінгу, також виступають в якості аналітиків, вивчають впроваджені продукти, нові послуги, стежать за останніми тенденціями та інше. З огляду на викладене, немає причин відмовлятися від вибору досліджень даного напрямку з подальшою побудовою успішної кар'єри.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини