Як повинна виглядати реалізація нових співробітників у Польщі? Чого очікувати молодим фахівцям?

1276
Facebook Twitter
Як повинна виглядати реалізація нових співробітників у Польщі? Чого очікувати молодим фахівцям?

Роботодавці забувають про те, що людина прийшла з ВНЗ, процес підтримки та акліматизації нових членів команди у «чужому» середовищі зводиться до нуля. Що робити та як увійти у робоче середовище? Розповімо у статті.

На поточному ринку праці, де працівник диктує умови, роботодавці та кадрові агентства, найняті ними, використовують різні стратегії брендингу роботодавця, щоб відповідати очікуванням кандидатів. За ці роки підхід до підбору персоналу змінився. Компанії конкурують у винаході методів найму, завдяки яким вони можуть залучати експертів та таланти, котрі стають необхідними для збереження ринкової переваги. «Рекрутація 2.0» закінчується тим, що співробітник, з'являючись в офісі, оглядає компанію, отримує інформацію про обов'язки, та залишається наодинці з собою. Особливо складно студентам, які знаходять підробіток, займаючи позицію співробітника у декреті. Роботодавці забувають про те, що людина прийшла з ВНЗ, процес підтримки та акліматизації нових членів команди у «чужому» робітничому середовищі зводиться до нуля. Що робити у такій ситуації та як увійти у робоче середовище? Про це ми розповімо у статті.

Що таке адаптація та як її використовувати?

Залучення співробітника, який не покине компанію через кілька місяців — мрія роботодавця. Щоб співробітник залишався у компанії довше, він повинен відчувати себе комфортно з першого дня. Ось чому важливо знати інструменти, які застосовуються для адаптації. Цей процес складається з багатьох елементів, та якщо студент потрапив у подібне середовище, йому варто про них знати.

Передбачається, що для того, щоб співробітник відчував себе впевнено та інтегрувався до команди, йому слід почати розуміти підприємство, в якому він працює, його місію, цілі та пріоритети, що займає до пів року. Цей час збігається з випробувальним терміном, протягом якого працівник допускається до процесу, щоб перевірити, що він може впоратися з обов'язками. Правильно проведений випробувальний період, дозволяє створити міцну скоординовану команду.

Вступний інструктаж: чому це важливо?

Кажуть, що компанія так само сильна та хороша, як і люди, які у ній працюють. Ось чому важливо вміло мотивувати команду та співробітників, котрі знаходяться на випробувальному терміні. Це підтверджується дослідженнями, які показали, що 9 з 10 співробітників, допущених у компанії з системою адаптації, залишалися довше. Більш ніж половина претендентів вважають, що важливим аспектом перебування у компанії є гарне спілкування та чітко визначені очікування.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що завдяки діяльності в області адаптації, нові співробітники швидше інтегруються до команди та виконують обов'язки. Дії, які робляться у цій області, дають можливість визначити очікування роботодавця та прояснити сумніви співробітника, якщо вони не були розвіяні під час наймання. Таким чином, виключається ризик непорозуміння, яке може виникнути у майбутньому.

Підбиваючи підсумки, слід пам'ятати, що рішення про впровадження, які рекрутери прагнуть застосувати у компанії, повинні бути адаптовані до потреб людей, що працюють у ній (на різних посадах). Також вони повинні бути орієнтовані на цілі, яких новий співробітник хоче досягти. Недостатньо один раз виконати набір дій, які називаються «включенням», котрі будуть дублюватися кожен раз, коли приходить нова людина. Призначений шлях важливий, але ще більш істотний індивідуальний підхід. Це важливо, тому що виходить, що цілих 74% співробітників вважають, що практика адаптації не була належним чином використана у компаніях, в яких вони працюють. А це може вплинути на розвиток кар'єри, як студентів, які працюють паралельно з навчанням, так і випускників, які вийшли на ринок праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини