Інтернет-аналітик — де отримати професію у Польщі. Основні посадові характеристики

1176
Facebook Twitter
Інтернет-аналітик — де отримати професію у Польщі. Основні посадові характеристики

Чим займається та як чинить співробітник на посаді інтернет-аналітика? Де у Польщі здобути профільну освіту? Ці та інші пов'язані питання ми обговоримо у статті.

За професіями, які передбачають аналіз різних обсягів інформації, — майбутнє. Фахівці з високою кваліфікацією у Польщі, а також інших індустріально розвинених країнах, не мають проблем з працевлаштуванням, а також умовами праці та доходом. Кожне підприємство, яке націлене на розвиток у міжнародному масштабі має у штаті не одного, а цілий підрозділ аналітиків. Веб-аналітика, як один із напрямів, пов'язаних з аналізом великих обсягів даних, необхідна для будь-якого підприємства, де вся або частина бізнесу ведеться на веб-сайтах. Правильно обрана рекламна кампанія та планування стратегії багато у чому залежать від роботи веб-аналітика. Чим займається та як чинить співробітник на такій посаді? Де у Польщі здобути профільну освіту? Ці та інші пов'язані питання ми обговоримо у статті.

Хто такий інтернет-аналітик? Що робить такий співробітник?

Перш за все, він вибирає правильні інструменти для збору/представлення даних та створення звітів. Потім реалізує їх на необхідних сторінках, налаштовує відповідним чином. Завдяки цьому фахівець збирає та аналізує дані — відбирає ті, які представляють цінність для підприємства, а також будуть корисні для отримання конструктивних висновків. Таким чином, це гарантує, що веб-сайт відповідає бізнес-припущенням.

Як стати онлайн-аналітиком та де у Польщі отримати професію?

Це не професія, в якій ми маємо справу з одним кар'єрним шляхом. Стати професіоналом у цьому напрямку допоможе вивчення економіки, математики, статистики та інформатики. Також можна подбати про відповідні знання та практичні можливості, наприклад, познайомившись з програмами або основами створення та функціонування веб-сайтів. Фахівці UP-STUDY запевняють, що найбільше вдасться почерпнути, вибравши один із запропонованих напрямків у таких університетах:

Відповідні професійні схильності тут важливі. Робота аналітика — це зайнятість, велика частина завдань, яких полягає у зборі та обробці даних, через що необхідна здатність логічно мислити та робити висновки, важливі для конкретного бізнесу.

Веб-аналітик — це не просто аналітик даних. Однією з обов'язкових функцій є комунікативність, вміння правильно представляти висновки та рекомендувати види діяльності, корисні для бізнесу. Він повинен робити це таким чином, щоб всі розуміли подальші завдання.

Скільки заробляє інтернет-аналітик у Республіці Польща?

Спеціаліст, який отримав знання та навички роботи на посаді інтернет-аналітика, може знайти роботу в інтерактивному агентстві, маркетинговій/консалтинговій компанії або займатися віддалено, працюючи над різними проєктами. Які будуть завдання аналітика? Наприклад, перевірка того, що рекламні повідомлення доходять до потрібних споживачів у певний час. Збір інформації, в який момент оголошення читаються, сортування, використовуване користувачами, визначення області впливу та інше. Скільки заробляє інтернет-аналітик? Згідно з Національним оглядом винагороди за 2019 рік, середня винагорода аналітика трафіку на веб-сайтах становить 4830 злотих брутто.

Підсумовуючи, варто зауважити, що поки що університети Польщі не пропонують отримання професії інтернет-аналітика, та й в Європі такі пропозиції практично відсутні. Проте, це не повинно зупиняти тих молодих людей, які вирішили будувати кар'єру на цьому полі. Досить здобути освіту у напрямку математики, аналітики, програмування, статистики або економіки, а також придбати деякі м'які навички та мати логічне мислення, та цього буде достатньо, щоб почати роботу у першій компанії. А вже з набуттям досвіду, вдасться розширити діапазон задач та стати конкурентоспроможним фахівцем, який зможе диктувати свої умови зайнятості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини