Інструменти для пошуку роботи у Польщі

1668
Facebook Twitter
Інструменти для пошуку роботи у Польщі

Фахівці центру UP-STUDY зібрали практичну інформацію, як про те, де шукати роботу студентам університетів РП, а також молодим спеціалістам та іншим зацікавленим особам, так і про плюси та мінуси окремих методів.

Складаються різні ситуації, чому доводиться займатися пошуками роботи, серед них: її відсутність, незадоволення поточним місцем праці, потрібні додаткові гроші для реалізації планів. Всі три сценарії, різні ситуації, які мають спільну рису: бажання знайти роботу. Питання: як це зробити? У наш час часто можна почути, що знайти роботу не так вже й складно — варто добре пошукати. Якщо вже виконано першу умову (є велике бажання працевлаштуватися), прийшов час виконати другу. Нижче фахівці центру польської освіти UP-STUDY зібрали практичну інформацію, як про те, де шукати роботу студентам університетів Республіки Польща, а також молодим спеціалістам та іншим зацікавленим особам, так і про плюси та мінуси окремих методів.

Портал для шукачів: позитивні та негативні аспекти

У засобах масової інформації, таких як інтернет, преса та радіо, розміщені численні оголошення з серії «Надаю роботу». Деякі газети навіть випускають спеціальні додатки. А проте, більшість відкритих вакансій можна знайти на веб-сайтах. Деякі молоді фахівці з широкою спеціалізацією, які лише вийшли на ринок праці після установи освіти стикаються з ситуацією, коли читаючи ЗМІ щодня наражаються на дані, що найбільш затребуваними співробітниками є інженери, а також випускники з вузькою спеціалізацією. Стає важко знайти роботу, яка б відповідала очікуванням. Тут варто враховувати, що реклама у пресі не надає повної інформації або може бути неактуальною. Більш цілеспрямованим місцем пошуку ​​роботи стає Інтернет, оскільки точні описи, безліч пропозицій сприяють вибору того, що потрібно кожному окремому кандидату.

Переваги: ​​сайти з роботою — це висока ефективність, надійність, швидкість та низька вартість пошуку.

Недоліки: необхідність фільтрувати велику кількість пропозицій.

Агентства з працевлаштування: як вони функціонують?

Кандидат надає інформацію агентству про свою кваліфікацію, освіту, досвід та інше, та завдання його співробітників полягає у тому, щоб знаходити пропозиції компаній, умови яких підпадають під вимоги, та надавати всебічну допомогу у пошуку місця праці. Простіше кажучи: Ви залишаєте весь процес пошуку та обходу застарілої інформації іншим.

Переваги: ​​зручність та економія часу.

Недоліки: пропозиції, вибрані агентством, не завжди відповідають очікуванням (їх шукає незнайомець, який, попри надання важливої ​​інформації, не повною мірою знає переваги клієнта). Крім того, деякі пропозиції можуть бути пропущеними через чітко визначену структуру, в якій працює агентство.

Пошук місця роботи за допомогою запиту серед друзів

Трапляється, що повідомлення про вакансії дають друзі, знайомі друзів та інші. Це реальна підтримка у пошуку роботи та відмінна допомога. Ви створюєте інформаційну мережу навколо себе, яка поставляє новини з потрібних тем.

Переваги: ​​можна дізнатися багато деталей про майбутню роботу (як чисто професійні, так і щодо атмосфери у компанії, начальника, співробітників, їх звички та обов'язки). Такі повідомлення дозволяють створити чітку картину потенційної позиції.

Недоліки: майте на увазі, що за рекомендацією друга Ви працюєте не тільки на власний імідж. У разі невдачі Ви можете програти й з соціальних причин.

Підсумовуючи, зауважимо, що попри те, який метод Ви використовуєте, ще один важливий елемент — відданість. Робота не лежить на вулиці, та не варто припускати, що хтось знайде її для Вас. У будь-якій країні та з будь-якою кваліфікацією, пошук роботи, котра відповідає очікуванням, — той процес, що вимагає зусиль, уваги, наполегливості та розуміння потреб. В іншому випадку доведеться працювати там, куди прийняли, а не там, де хочеться розвиватися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини