Іноземні інвестори створюють робочі місця у Польщі

1103
Facebook Twitter
Іноземні інвестори створюють робочі місця у Польщі

Розглянемо ситуацію з іноземними інвесторами у Польщі, оскільки від цього залежить успішність працевлаштування поляків, українців та інших нерезидентів, які навчаються у локальних ВНЗ, у майбутньому.

Республіка Польща — індустріально розвинена європейська країна, яка має низький рівень безробіття, стабільно росте мінімальна винагорода, що говорить про хорошу ситуації на ринку праці. Зважаючи на це, українці та інші іноземці відправляються до Польщі для отримання освіти з подальшим працевлаштуванням, перспективної роботи або відкриття бізнесу. Вагомим фактором на користь міграції до цього європейського куточка є постійне відкриття нових робочих місць, які з'являються завдяки іноземним компаніям, котрі часто обирають Польщу в якості місця для здійснення своїх інвестицій. Завдяки їм, можливості працевлаштування відкриваються у багатьох областях. Розглянемо ситуацію з іноземними інвесторами у Польщі, оскільки від цього залежить успішність працевлаштування поляків, українців та інших нерезидентів, які навчаються у локальних ВНЗ, у майбутньому.

Хто та в які галузі інвестує у Польщу?

У дослідженні Центрального статистичного управління Польщі з економічної активності підприємств з іноземним капіталом у 2018 році можна знайти наступне: «У 2018 році група підприємств з іноземним капіталом, котра аналізувалась, налічувала 22 102 одиниці. Переважали підрозділи з чисельністю до 49 осіб, вони склали 80,2% від загального числа проаналізованих підприємств (на частку мікропідприємств, на яких зайнято до 9 осіб, доводилося 60,8% від загального числа). Середні підприємства (50-249 співробітників) склали 13,2% всієї групи, а великі підприємства з 250 та більше зайнятих осіб — 6,6%». У звіті враховувалися підприємства з капіталом іноземних інвесторів попри його розмір, частку у статутному капіталі, структуру або країну походження.

У 2018 році іноземні інвестори у Польщі у підрозділах, опитаних Центральним статистичним управлінням, в основному займалися торговими операціями; ремонт автомобілів (28,3%), виробництво (21,1%), професійна, наукова та технічна діяльність (9,7%) та діяльність, пов'язана з послугами на ринку нерухомості (9,4%). Інформація, опублікована Центральним статистичним управлінням, показує, що підприємці з інших країн інвестують до різних регіонів Польщі, але кожен третій із проаналізованих суб'єктів мав свій штаб у Мазовецькому воєводстві.

Чому іноземні інвестори вкладають у Польщу?

На веб-сайті Польського агентства з інвестицій та торгівлі перерахований ряд причин, які роблять РП привабливою державою для підприємців з інших країн. Іноземні інвестори вибирають польський бізнес серед іншого завдяки географічному положенню. Центр Європи значно спрощує імпорт та експорт в усіх напрямках. Також тут є дуже добре освічені та навчені співробітники, які можуть доповнити персонал таких підприємств. Варшавські, вроцлавські, лодзинські, краківські, познанські та щецинські університети, особливо приватні, готують молодих людей таким чином, що вони можуть приступати до роботи вже після незначного часу стажування.

Підсумовуючи, фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що ще у 2015 році не можна було побачити таких високих показників. Водночас, з інформації, опублікованої Польським агентством інформації та іноземних інвестицій, з'ясувалося, що домінуючими іноземними інвесторами були компанії з США, які реалізували майже чверть всіх проєктів. Зараз великий обсяг інвестицій йде також з Німеччини, Франції, Японії та Італії. Що стосується галузей, то найбільші інвестиції пов'язані з автомобільною галуззю, бізнес-послугами, а також секторами досліджень та розробок, тому щоб влитися у компанію з іноземним капіталом, доречно вибирати одну з професій у зазначених напрямках, тоді можна буде претендувати на новостворені місця з хорошою винагородою, гарантіями та іншими перевагами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини