Інноваційні технології допоможуть зменшити цифрове виключення. Нові технології як помічник студентам

7167
Facebook Twitter
Інноваційні технології допоможуть зменшити цифрове виключення. Нові технології як помічник студентам

Вперше в історії вчені змогли отримати пропускну здатність для мереж 5G та мереж наступного покоління. Розглянемо нові можливості більш детально.

Вперше в історії вчені змогли отримати пропускну здатність для мереж 5G та мереж наступного покоління. Це дійсно великий крок для кожного свідомого громадянина. Інноваційні технології щорічно зменшують цифрове виключення, та цьому безмежно раді студенти всіх університетів світу, бізнесмени, члени державних та приватних компаній та організацій, люди, що живуть у районах, в яких складно спорудити волоконно-оптичні мережі, втім, будь-яка дієздатна людина при здоровому глузді та розумі. Розглянемо нові можливості більш детально.

Проект TWEETHER, який фінансується Європейським Союзом

Інтернет всюдисущий практично у всіх аспектах повсякденного життя. Ми використовуємо його для того, щоб здійснювати відеодзвінки, працювати віддалено, грати в інтерактивні ігри, спілкуватися з іншими людьми у соціальних мережах, та, навіть під час в якості телевізора. Всі ці програми вимагають передавання все більшої кількості даних. При нинішніх темпах зростання, сучасні мережі скоро не зможуть задовольнити попит на пропускну здатність.

Наявні бездротові мережі, що працюють на мікрохвильових частотах, вже перевантажені, а надто низька пропускна здатність не дозволяє підтримувати передачу даних, що вимагають здатність у кілька гігабіт. Водночас висока вартість та географічні умови перешкоджають будівництву волоконно-оптичних мереж у деяких сільських та

приміських районах. Ці дві проблеми обмежують доступ до Інтернету для багатьох соціальних груп, поглиблюючи цифрову ізоляцію.

Фінансований ЄС проект TWEETHER був спрямований на боротьбу з цим явищем шляхом розробки нової концепції бездротових мереж з використанням технології міліметрових хвиль. З цією метою, група вчених та інженерів з Німеччини, Іспанії, Франції та Великобританії розробила новий бездротовий передавач та радіоприймач, що працює у діапазоні W (92-95 ГГц). Майже через три роки після запуску проекту TWEETHER, команді вдалося провести першу в історії демонстрацію передачі даних від одного вісника багатьом одержувачам з використанням діапазону міліметрових хвиль у реальних умовах.

Міліметрові хвилі, які можна знайти у спектрі між мікрохвилями та інфрачервоними хвилями, являють собою електромагнітні хвилі з дуже високою частотою від 30 до 300 ГГц та довжиною хвилі від 10 до 1 мм. Через їх здатності задовольнити попит, що зростає, на пропускну здатність та швидкі з'єднання міліметрові хвилі використовуються для тестування бездротової технології широкосмугових мереж 5G.

Демонстрація високошвидкісного передавання даних

Сучасна технологія, розроблена у рамках проекту, пройшла випробування у Політехнічному університеті Валенсії в Іспанії. Польові випробування продемонстрували здатність передавати дані зі швидкістю до 10 гігабіт на секунду великою площею на базові станції стільникових мереж або мереж широкосмугового фіксованого бездротового доступу.

Створення європейської технології на основі міліметрових хвиль направлено на рішення двох ключових проблем, з якими стикається сучасний зв'язок. За словами керівників проекту, перша проблема полягає у пошуку способу «бездротової передачі даних на обидві мережі та від мережі нових невеликих базових станцій 5G», друга стосується явища цифрового виключення, що зачіпає мільйони будинків без широкосмугового доступу до Інтернету у районах, де немає можливості побудувати мережу.

Таким чином, розв'язання другого питання зменшить цифрове виключення великої кількості господарств у Польщі та інших країнах Європи, що позитивно відіб'ється на людях різних поколінь.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що нова технологія TWEETHER (трубка хвилі, що біжить, на основі бездротових мереж W-діапазону з високою швидкістю передачі даних, розподілом, спектром та енергоефективністю) буде використовуватися у мережах 5G та відкрита для зацікавлених операторів зв'язку та виробників рішень. Цифрові технології — кращі друзі молодих людей, які перебувають на стадії придбання професії, оскільки у будь-якій точці країни навчання або іншої держави, у вільну хвилину можна вийти у мережу та вивчити потрібний матеріал. Також розвиток 5G допоможе людям поважного віку, які живуть у куточках, де складно побудувати оптоволоконні мережі, залишити цифрову ізоляцію позаду та йти у ногу з часом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини