Aasy Net — як навчити родичів користуватися Інтернетом?

2221
Facebook Twitter
Aasy Net — як навчити родичів користуватися Інтернетом?

До 95 відсотків європейської молоді готові допомогти родичам у переміщенні віртуальним світом. Ось основні кроки у допомозі родичам при пізнанні Інтернету, які ми представимо у даній статті.

Молоді європейці, у тому числі й поляки, а також жителі інших країн у віці від 15 до 30, знають про масштаби цифрового виключення літніх людей. Але, вони вважають, що батьки чи бабусі й дідусі можуть навчитися користуватися Інтернетом. До 95 відсотків готові допомогти родичам у переміщенні віртуальним світом. Адже вирушаючи на навчання за кордон, хочеться, щоб рідні завжди залишалися на зв'язку, а також могли передати за допомогою Інтернету необхідну інформацію. Ось основні кроки у допомозі родичам при пізнанні Інтернету, які ми представимо у даній статті.

5 кроків, які допоможуть навчити родичів користуватися Інтернетом

1. Допоможіть зрозуміти нові технології. Батьки та бабусі й дідусі зазвичай не користуються Інтернетом, тому що послуга смартфонів, комп'ютерів або планшетів робить їх важкими, як випливає з «Доповіді Aasa — Діяльність старших поколінь в Інтернеті очима молодого 2018 року». Варто перевірити навички родичів у цій області, а потім допомогти їм розвинути їх. Встановлюйте додатки або програми, які будуть потрібні для простої комунікації, наприклад, Messenger або Skype. Слід згрупувати все на екранах або дисплеях, щоб їх можна було легко знайти. Встановіть антивірус, щоб зменшити кількість небажаних вірусів.

2. Поясніть переваги використання Інтернету. Якщо близькі ніколи не використовували мережу, давайте пояснення, що Інтернет призначений для полегшення, а не ускладнення їх життя.

«Зав'язати дружбу з Інтернетом» старшим поколінням можна, відвідавши цікаві сайти разом. Почніть вивчати основні функції веб-браузера або електронної пошти. Згодом, покажіть практичні веб-сайти, такі, як онлайн-покупки, оплата рахунків та можливість зв'язатися з друзями.

3. Зверніть увагу на безпеку. Майже 5 мільйонів молодих людей говорять, що старші покоління, у першу чергу, стурбовані погрозами онлайн-банкінгу, зараження пристроїв вірусами або крадіжкою особистих даних. Варто проконсультувати з приводу того, що не потрібно зберігати особисті логіни та паролі у доступних місцях, а також про те, що не потрібно клікати на дивні листи або посилання, тоді все буде у нормі.

4. Дайте пояснення з приводу роботи додатків, які полегшують контакт з іншими. 68% молодих людей вважають, що їхні родичі використовують Інтернет для спілкування зі своєю сім'єю. Тому варто ознайомити близьких з мессенджерами, такими як Skype, Messenger або WhatsApp, за допомогою яких можна говорити безкоштовно, наприклад, з дітьми чи онуками, які навчаються за кордоном. Надайте можливість познайомитися з форумами або групами на Facebook, які дадуть можливість поглибити інтереси та встановити контакт з іншими.

5. Покажіть, що Інтернет — це місце, де можна багато зробити. За словами молоді, частіше люди старого гарту не розуміють, яка користь може бути від Інтернету. Зважаючи на це, ознайомте їх з можливостями використання відеоуроків за інтересами, або навчіть здійснювати продаж власних виробів. Інтернет може стати тим місцем, де люди похилого віку зможуть знайти хорошу прибавку до пенсії.

Веб-сайт з безкоштовними онлайн-навчальними матеріалами: http://aasynetu.pl/

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що вирушаючи на навчання до Польщі або до будь-якої іншої іноземної держави, не забудьте приділити увагу своїм близьким людям, познайомивши їх з принадами Інтернету. Так, Ви зможете постійно бути на зв'язку, ділячись своїми враженнями та корисною інформацією. У свою чергу, рідні будуть Вам дуже вдячні за такий урок, адже зможуть не тільки повноцінно брати участь у Вашому житті, але й знайдуть масу корисного для себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини